לא מעט אנשים תהו כיצד פצועי האירוע ברמת החייל, שהתרחש בסמוך לבית החולים הפרטי אסותא, פונו כולם לבתי חולים בגוש דן. הסיבה היא שאסותא ברמת החייל הוא בית חולים פרטי-אלקטיבי, כלומר עוסק בפעילות רפואית מתוכננת מראש, בעיקר ניתוחים, ואינו ערוך לטיפול מיידי במקרי חירום. מאחר שהוא אינו בית חולים כללי-ציבורי,  אין לו חדר מיון וצוותים רפואיים שערוכים לטיפול בנפגעי טראומה. לכן, באופן אבסורדי למדי, המתקן הרפואי המשוכלל המשיך לטפל בחולים שהוזמנו לטיפולים מראש, בעוד שאנשים שנפצעו למרגלותיו מפונים לבתי חולים מרוחקים.

עם זאת, אנשי צוות רפואי של בית החולים, בהם יו"ר ומנכ"ל אסותא, רופאים בהכשרתם, יצאו מיד לאחר הקריסה בכדי להעניק טיפול ראשוני בשטח לפצועים. אלו הועברו בהמשך לטיפולו של מגן דוד אדום, ומשם לבתי החולים הכלליים באזור: איכילוב, שיבא, וולפסון ובילינסון.

אסותא רמת החייל הוא אחד המוסדות הרפואיים הממוגנים ביותר במדינה: 10 קומות בו ממוגנות. בנוסף, יש בו 16 חדרי ניתוח שערוכים לטפל במספר גבוה של נפגעים, וכן ציוד הדמיה, מעבדה, ועוד. לדברי יו"ר אסותא, פרופ' שוקי שמר, אסותא נמצא במגעים עם פיקוד העורף להכנסת בית החולים למעגל החירום. זאת, על מנת שבזמן מלחמה או פיגוע גדול, שבהם בתי החולים האחרים לא יוכלו לטפל בכל הנפגעים - אסותא ירתום את חדרי הניתוח ומחלקותיו השונות לטיפול בנפגעים.

לדברי שמר, "אם היה כאן מצב של אירוע גדול עם המוני נפגעים קשים היינו יכולים לטפל בהם במסגרת חדרי הניתוח הקיימים, וכנ"ל במקרה של נפגעים קשים שצריך לנתח באופן מיידי כדי להציל את חייהם. אבל במצב הנוכחי היה עדיף להעביר את הפצועים, לאחר ייצובם בשטח, לבתי חולים אחרים שערוכים לטפל באירוע שכזה".

לדברי שמר, לפני כמה שנים ביקשה אסותא ממשרד הבריאות להקים חדר מיון ומחלקות שונות באסותא רמת החייל שיהיו ציבוריים, "אבל המדינה סירבה, מתוך שיקולים כספיים של חוסר רצון לתקצב זאת".

* הכתבה פורסמה באתר TheMarker

כתבות נוספות:
מנכ"ל חלל: נשמור על הלקוחות ונשגר לווין חדש
מספר עובדי ישראייר צומצם אך הפעילות צמחה