במכתב שנשלח הבוקר (רביעי) מטעם פורום בתי החולים הציבוריים שהגיע לידי mako בריאות, מתריעים בתי החולים בפני שר הבריאות ח"כ אוריאל בוסו, שר האוצר ח"כ בצלאל סמוטריץ' ויו"ר ועדת הבריאות חה"כ יונתן משריקי, כי עדכון שכר המינימום ללא עדכון מחירי בתי החולים הציבוריים-עצמאיים, הוא פגיעה משמעותית בזמן המלחמה.

"באוגוסט האחרון, לאחר חודשים של פניות חוזרות ונשנות של בתי החולים הציבוריים-עצמאיים, החליטה ועדת המחירים כי כל התייקרות שכר מהותית תגולם בעדכון מחירי שירותי בתי החולים. כך הותאם נוהל עדכון המחירים בבתי החולים להוראת חוק פיקוח מחירים" כך נכתב. "חצי שנה לאחר אותה החלטה, אנו שומעים שיש במשרדי הממשלה מי ששוקל שלא ליישם אותה, ובניגוד מובהק לחובתו לפי חוק הפיקוח, להימנע מעדכון התייקרות שכר מהותית ביותר".

לטענת הפורום, הכולל 7 בתי חולים בישראל ביניהם המרכז הרפואי הדסה בירושלים, בית החולים לניאדו בנתניה והמרכז הרפואי מעייני הישועה בבני ברק, המשמעות של דחיית העדכון בכחצי שנה נוספת, תעמיק את הגירעון התזרימי והתקציבי של בתי החולים הציבוריים-עצמאיים בסכום שמוערך בין 30 ל-35 מיליון שקלים.

בית חולים מעייני הישועה (צילום: אבישי טייכר, ויקיפדיה)
מעייני הישועה. בין בתי החולים החתומים על המכתב | צילום: אבישי טייכר, ויקיפדיה

עוד נאמר כי הגירעון הזה מצטרף לתשלומים נוספים שהוטלו על בתי החולים הציבוריים-עצמאיים בגין הסכמי השכר הרבים שנחתמו בשנת 2023 בהיקף של כ-100 מיליון שקלים, שאותם המדינה מסרבת לממן.

בבתי החולים מדגישים כי מדובר בפגיעה של ממש בחוסנם של בתי החולים בזמן מלחמה ובביטחון הלאומי. "האם הדבר הנכון לעשות בשעת חירום זו הוא להביא את בתי החולים, המהווים תשתית חיונית, עד לנקודת שבירה?", נכתב. את המכתב מסכמים בפורום בדרישה מהשרים להנחות את הגורמים הרלוונטים "לפעול בהתאם לאחריותם ובהתאם לחוק".

משרד האוצר: "לא נתייחס. זה היה ידוע. וזה רוחבי בכל המשק".

משרד הבריאות: "המשרד רואה חשיבות עליונה בשמירה על היציבות הפיננסית של כלל הגופים במערכת הבריאות, ובכלל זה שיפויים עבור הסכמי שכר ושינויים בשכר המינימום. ועדת המחירים הבינמשרדית דנה ותמשיך לדון בעניין במטרה להבטיח שיפוי הוגן למערכת האשפוז בכללותה".