ש', תושבת בני ברק בת 56, התלוננה לפני כשנתיים על כאב אוזניים, בחילות ושיעול. היא פנתה בתחילה למוקד הרפואי של עמותת עזר מציון. הרופא במוקד עזר מציון קבע שהיא סובלת מצינון בלבד ושחרר אותה הביתה ללא קבלת טיפול רפואי למרות שסבלה מסוכרת.

"הרופא שלח אותי הביתה ללא טיפול למרות שהתלוננתי על כאבי אוזניים", טענה, "מחובתו הייתה לבדוק אותי ולתת אנטיביוטיקה".

יום למחרת, בשישי בערב, בערב פנתה למוקד 'ירון רפואה' ושוב התלוננה על כאב באוזן ימין. הרופא אבחן אצלה דלקת אוזן תיכונה חריפה אבל לא נתן לה טיפול אנטיביוטי למיגור הדלקת אלא טיפות אוזניים בלבד. אך כיוון שטיפות אוזניים לא יכולות לחדור לאוזן התיכונה, הן לא יכלו לטפל בדלקת האוזניים של ש'.

למחרת בבוקר ש' חשה ברע והקיאה. כשבעלה הגיע לחדר השינה הוא מצא אותה מעורפלת, הזעיק למקום ניידת טיפול נמרץ, וזו פינתה אותה לבית החולים שיבא.

ש' התקשתה לתקשר עם הרופאים, דיבורה היה בלתי מובן. בבדיקת CT נמצא אוויר במוח. היא עברה ניתוח דחוף שבו הוחדר נקז לניקוז המוגלה מהאוזן. היא אושפזה עוד חודש ימים בבית החולים כשהיא מונשמת ולא מורדמת. לבסוף שוחררה לביתה כשהיא סיעודית, משותקת בארבע הגפיים ונקבעה לה נכות בשיעור של 100 אחוז.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

בכתב התביעה שהגיש עו"ד ישראל ויינברג לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד קופ"ח מכבי, שבה היא חברה, עזר מציון והמוקד הרפואי ירון על סכום של כעשרה מיליון שקל נקבע כי עקב רשלנות של רופאי הנתבעים, ש' שסבלה מדלקת אוזניים הפכה לנכה שתלויה 24 שעות בבני משפחתה.

לכתב התביעה צורפה חוות דעת של רופא מומחה בתחום אף-אוזן-גרון שקבע כי חולים סוכרתיים סובלים מדלקות באופן חמור משמעותית מחולים רגילים ולכן אי טיפול כראוי עלול לגרום לדלקות.

"ערנותו של הרופא הייתה אמורה להיות גבוהה עוד יותר, לאור אי מתן מענה טיפולי מספק בביקור הראשון (לדעתו ניתנו טיפות מקומיות) ובהינתן הפרמטרים אמור היה לחשוד שמשהו אינו כשורה. אמנם החליף את האבחנה לאבחנה הנכונה אבל לא נתן את הטיפול הנדרש", כתב הרופא המומחה בחוות דעתו, "סביר יותר שמתן אנטיביוטיקה רגילה (מוקסיפן) היה עוצר את דלקת האוזן ומונע את התפשטות הזיהום, את ההידרדרות במצבה ואת כל המהלך של הפגיעה המוחית שלאחר מכן, כך ש-ש' הייתה מחלימה".

בכתב התביעה נטען כי רשלנות הנתבעים גרמה לכך שש' הפכה לנכה. היא לא קיבלה טיפול אנטיביוטי כנדרש לנוכח היותה חולת סוכרת, לא התחשבו בתלונות שלה על כאב אוזניים, נתנו לה טיפול לא מועיל למרות שאובחנה אצלה דלקת אוזניים והחמור מכול לא הפנו אותה לרופא מומחה אא"ג בחדר המיון וגילו אוזלת יד במתן הטיפול.

עוד נטען בכתב התביעה כי הנתבעים העסיקו רופאים לא מומחים, לא מנוסים ולא מיומנים לטיפול בחולים מבוגרים. בעקבות כך ש' הפכה למשותקת המרותקת לכיסא גלגלים, המטופלת על ידי מטפלת זרה, היא תזדקק לרכב המותאם להובלת נכים, עם מעלון וכיסא גלגלים מותאם.

עוד ב-mako בריאות:

>> זה מה שהחיסונים באמת מכילים: התגובה שגרפה מעל אלף לייקים
>> זאת השיטה הכי מוזרה לדעת אם הצואה שלכם בריאה
>> מחקר חדש חושף תופעת לוואי מטרידה של גלולות 

קודם למקרה, ש' הייתה מנהלת אולפנה לבנות ששכרה כ-20 אלף שקל בחודש, ועקב המקרה הפסיקה לעבוד. היא תצטרך לעבור מדירה בבניין לדירת צמוד קרקע שתהיה נגישה עבורה ועל פי הערכת רופא מומחה תוחלת חייה התקצרה.

עו"ד ישראל וינברג  (צילום: יניב איתן)
עו"ד ישראל וינברג | צילום: יניב איתן

עו"ד ישראל ויינברג, המייצג את ש', מסר: "מדובר בהתנהלות לקויה וחסרת זהירות של מערכת הבריאות שבראשה עומדת קופ"ח מכבי ומוקדיה הרפואיים. התנהלות רשלנית וחמורה שהתעלמה מתמרורי אזהרה בולטים אצל החולה, ובשל אי מתן טיפול רפואי הולם ונכון הפכה אישה בריאה פעילה ומתפקדת לנכה חסרת אונים, שתלויה לחלוטין באחרים, ולמעשה הביאה להרס משפחה שלמה. טיפול פשוט, ערנות מתבקשת ומתן אנטיביוטיקה היו מביאים להחלמת התובעת ומונעים נזק כבד וטרגדיה נוראית".

תגובת קופ"ח מכבי: בכתב התביעה מופיעות קביעות מופרכות לחלוטין. נגיב בבית המשפט.

תגובת "עזר מציון": "עזר מציון, ארגון המסייע ותומך במאות אלפי חולים ובני משפחותיהם במגוון שירותים הבנויים על עיקרון מרכזי של ערבות הדדית. כחלק מפעילות הארגון, "עזר מציון" מפעיל מוקד רפואי בו צוות של רופאים מיומנים ומנוסים, שמאחוריהם אלפי שעות טיפול במרפאות ובבתי חולים. המוקד פועל בלילות וסופי שבוע, הוא נגיש לנכים ומדי שנה מוענק בו טיפול לכ-10,000 פונים. אנו בטוחים כי כמו בכל המקרים המטופלים במוקד הטיפול היה ראוי, מסור ומקצועי ברמה הגבוה ביותר לרווחת החולים. התביעה הועברה לטיפול משפטי לא נוכל להגיב לגופו של מקרה".