מ', בת ,50 הרגישה לפני כשלוש שנים נפיחות בצוואר. היא ניגשה לרופאת המשפחה שלה במרפאת קופת חולים כללית במקום מגוריה באפריל 2017, וזו הסבירה לה שמדובר בבלוטת תריס מוגדלת. הרופאה שלחה את מ' לצילומי אולטרסאונד בצוואר במכון בירושלים כדי לבדוק את העניין.

במכון קבעו כי ייתכן שמדובר בגידול שפיר, אך לא שללו לחלוטין גידול סרטני ממאיר. ועם זאת, לא ערכו צילום מקיף של בלוטת התריס, שהיה יכול לאבחן שהיא סובלת מסרטן.

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

עם קבלת צילומי האולטרסאונד רופאת המשפחה הזמינה את מ' והרגיעה אותה שלא מדובר בממצאים מדאיגים או מטרידים ושאין שום צורך לבצע בדיקות נוספות. למרות האבחנה של רופאת המשפחה מ' לא הייתה לגמרי רגועה.

מ' הגיעה לבדיקה מקיפה בבית החולים הדסה עין כרם. הרופא שבדק אותה קבע כי אין צורך לעשות לה ביופסיה וציין כי לפי צילום האולטרסאונד שביצע הכול בסדר. הוא המליץ על ביקורת חוזרת וצילום אולטרסאונד בעוד כשנה.

כמה שבועות לאחר מכן הגיעה מ' שוב לרופאת המשפחה והתלוננה על כאבים בכתף ובצוואר. "הצוואר שלי תפוס", התלוננה, "אני מוגבלת בתנועות שלי. אני לא יכולה לכופף את הראש".

שוב רופאת המשפחה הרגיעה את מ' שאין צורך לעשות ביופסיה לבלוטת התריס ושיש לסמוך על הרופא בהדסה עין כרם שקבע שאין לה כלום.

מצבה של מ' הלך והידרדר. בפברואר 2019 היא אושפזה בבית החולים שערי צדק בירושלים, ובבדיקה מקיפה ומעמיקה שנערך לה התברר שיש לה גידול סרטני נרחב בבלוטת התריס.

כעבור חודש היא אושפזה, הפעם בבית החולים בילינסון. היא קיבלה טיפול תרופתי, עברה הקרנות וירדה 30 ק"ג במשקלה. הרופאים חשדו שהגרורות הגיעו גם לריאות.

מ' עברה ייסורים, סבלה מקשיי נשימה, מצבה הידרדר במהירות וביוני 2019 היא נפטרה עקב הגידול שהתפשט לחלקים אחרים בגופה.

סרטן במספרים
סרטן במספרים

עוד ב-mako בריאות:
>> זה מה שמדווחים נסייני החיסון של "פייזר"
>> קבלו אותו: הירק שמפחית חשק למתוק
>> אוכלים כשאתם בסטרס? מצאנו פתרון עבורכם

בני משפחתה הגישו תביעת נזיקין באמצעות עו"ד שי גבאי לבית המשפט המחוזי נגדי שירותי בריאות כללית, בית החולים הדסה עין כרם ומכון האולטרסאונד.

לכתב התביעה צורפו חוות דעת של רופאים מומחים שקבעו באופן נחרץ שניתן היה להציל את חייה של מ' אם הם היו עורכים לה בזמן ביופסיה שהייתה חושפת את העובדה שיש לה גידול סרטני בבלוטת התריס. "אין ספק שאם הייתה מבוצעת ביופסיה במועד זה, היה הגידול המאיר מתגלה והמנוחה הייתה מקבלת טיפול למחלתה בשלב מוקדם", נטען. הם ציינו כי הייתה במקרה זה חריגה מהפרקטיקה הרפואית, שכן הרופא בהדסה היה חייב לשלוח אותה לבצע ביופסיה וחייה היו ניצלים.

עו"ד שי ניסן גבאי (צילום: יהודה אלפי)
עו"ד שי גבאי | צילום: יהודה אלפי

בכתב התביעה נחשף כי רופאת המשפחה אמרה למ' כאשר הגיעה אליה בפעם הראשונה והתלוננה על נפיחות בצוואר כי גם אחות המרפאה סובלת מאותה בעיה ואין לה מה לדאוג. אלא שכאשר האחות בקופ"ח שמעה על מה שקרה למ' היא מיהרה לעשות הליך להסרת בלוטת התריס.

בני המשפחה טוענים בכתב התביעה כי מחדלי הנתבעים גרמו למותה של אם המשפחה וכל עול הטיפול בילדים נפל על בעלה.

משירותי בריאות כללית נמסר בתגובה: "כתב התביעה התקבל, התגובה תינתן על כך במסגרת ההליך המשפטי".

 

מהדסה עין כרם נמסר בתגובה: "קיבלנו את כתב התביעה. בדרך כלל רובם של כתבי התביעה בנושאי אחריות מקצועית כלל לא מגיעים לפסיקת בתי המשפט, אבל זוכים לכיסוי עיתונאי מקדים שמה שחשוב בו הם שמות עורכי הדין. כתב התביעה אינו חריג, במיוחד שחלקה של הדסה בו הוא ביקור בודד במרפאה".