על פי מחקר חדש שנעשה בבריטניה, מברשות האיפור עשויות להיות יותר מלוכלכות מאסלה בשירותים. הבוקר ב"פאולה וליאון" (קשת 12) ד"ר מרינה צידקין תמיר, פרמקולוגית קלינית ומומחית לזיהומים, הציגה תמונות מתוך עדשת מיקרוסקופ שבחנה את המברשות, שם מצאו עובש, פטריות וחיידקים.

"התמונות נראות רע, זאת סדרת מחקרים שנמשכת הרבה זמן ולדעתי האישית זה מפני שארגון ה-FDA עשה צעד מאוד חריג – הוא פרסם באתר שלו שהוא לא ממליץ באופן גורף שימוש בקוסמטיקה מכל סוג שהוא, כולל המוצרים הנלווים לכך", אמרה.

"החיידקים מחלישים את המערכת החיסונים" (צילום: מתוך "פאולה וליאון", קשת12)
עובש ופטרת בתוך מברשות האיפור | צילום: מתוך "פאולה וליאון", קשת12

"למעשה זה כמו סיגריות, גם על האריזות שלהן כתוב לא לעשן. 51 אחוזים מאוכלוסיית העולם מתאפרת, אך מעט מאוד גברים מתאפרים ביחס לנשים. החיידקים שמצאו שם מאוד מחלישים את המערכת החיסונית וניתן לראות קשר בין העליה בתחלואה בסרטנים שונים של נשים".

באיזו תדירות מנקים את המברשות ואיך לעשות את זה נכון?
"אני משתמשת בסבון כלים, זה הסבון הכי טוב שיש לניקוי מברשות. אפשר לרכוש באינטרנט משטח לניקוי מברשות וגם אותו צריך לנקות. צריך לדעת לייבש את המברשות בצורה נכונה מפני שהמים יכולים לחלחל לידית העץ ולפוצץ אותה. אני משאירה אותן במצב מאוזן לייבוש על נייר סופג", הסבירה יולי מאנה יוטיוברית, יוצרת תוכן ברשת ומאפרת.

"קודם כל לא לחלוק קוסמטיקה אפילו בין בני הבית. לילדות שלי אני לא מרשה לחלוק את האיפור, גם לא מסקרה ואודם. ההמלצה שלי היא לקרוא את הוראות היבואן של המייק אפ שרכשת כדי לדעת את תוקף השימוש במוצר. בדרך כלל ממליצים להשתמש עד שנה, אבל אני יכולה להגיד בוודאות ששנה זה יותר מדי זמן בשביל מייק אפ שנפתח כי הוא מתחיל להזדהם. רצוי לקנות בקבוקון מזכוכית כי הוא מזדהם פחות מפלסטיק. לאנשים בעלי עור רגיש הייתי ממליצה לקחת אלכוהול רפואי 70 אחוז, לשפוך על המברשת ואחר כך לשטוף במים חמים. בנוסף, במחקרים עולה שצריך לזרוק את המברשות כל כמה חודשים, תלוי בסוג הסיבים – אם הם טבעיים, מפלסטיק או ספוג. מבחינה היגיינית עדיף יותר להשתמש במברשת מאשר בספוג.", הוסיפה צידקין תמיר.