במסגרת תפקידו רואה ד"ר וייגל ילדים רבים הסובלים משיתוק מוחין ונכויות פיזיות וקוגניטיביות אחרות וזקוקים לטיפולים אורתופדיים שיקומיים. ילדים אלה צריכים להגיע מדי תקופה למעקב בבית החולים לצורך קבלת אישורים למכשירים שיקומיים ולהערכות לביצוע ניתוחים. וכך מגיעים בין 600 ל-700 ילדים בשנה למרפאה האורתופדית שיקומית בשניידר.

ד"ר וייגל הבין שהילדים מתקשים מאוד להגיע לטיפולים - לעיתים הם מגיעים ללא האבזור שיש להם בבית הספר או בגן כיוון שקשה להתנייד איתו, הם נאלצים להתמודד עם זמני המתנה לתורים ולכן נכנסים עצבניים לטיפול ולא משתפים פעולה, ונוסף לכך, לרופא קשה יותר לדייק את הטיפול ולהבחין אם למשל הספסטיות (נוקשות שרירים) שהם מגיעים איתה משקפת את מצבם הפיזי האמיתי או נובעת מאי הנוחות והחרדה הנלוות להגעה לבית החולים.

כך נולד הרעיון לפרויקט שטח שבמסגרתו נוסע ד"ר וייגל פעם בחודש בליווי הפיזיותרפיסטית מיכל רוור יפת, לבקר בבתי הספר והגנים המיוחדים ברחבי הארץ, להקל על הילדים ובני משפחותיהם ולהנגיש עבורם את  השירות.

ילדה משחקת בצעצועי עץ (צילום: Cito Ae, shutterstock)
לראות את הילד בסביבתו הטבעית | צילום: Cito Ae, shutterstock

>> החלק של המדינה במימון השיקום הוא רק בפרק הראשון

בפרויקט משתתפים כיום עשרה בתי ספר וגנים מעפולה ועד באר שבע. הקשר עם המסגרות החינוכיות נעשה דרך הפיזיותרפיסטיות של הגן או בית הספר, שמחליטות מי הילדים שיראה הצוות הרפואי המגיע לביקור.

"ההגעה לגנים ובתי הספר מאפשרת לנו לראות את הילד בסביבתו הטבעית יחד עם הפיזיותרפיסטית שלו ויתר אנשי הצוות החינוכי המוכרים המשרים ביטחון", מספר ד"ר וייגל, "מובן שזה חוסך טרחה של הגעה ונסיעה והילד נמצא עם כל המכשור שהוא זקוק לו. לנו הצוות הרפואי זה מאפשר מקסום של הבדיקה, של האבחון והתאמת הטיפול המיטבי".