שלומי (שם בדוי), 70 מהרצליה, עבד כנהג הסעות של תלמידים. באחד הימים לפני תחילת המשמרת, חש כאבים בחזה ופנה לרופא המשפחה שלו בקופ"ח כללית בהרצליה. האחרון בדק אותו באמצעות בדיקת אק"ג, ואף שתוצאותיה לא היו תקינות - שחררו לביתו. כעבור שעתיים לאחר שהוריד תלמידים מבית הספר, שלומי חש ברע והתמוטט.

עו"ד אנה אונגר, ממשרד עו"ד אונגר-שויגמן המייצגת את המשפחה מספרת שאף שהגיעה ניידת של מד"א לפנותו, חרף מאמצי ההחייאה שעבר, לאחר יומיים הוא נפטר. לדבריה, שלומי שהיה בן 70 במותו. הוא היה בריא לחלוטין ועבד במשרה מלאה. "אף שבדיקת האק"ג הראתה אוטם לב, כלומר התקף לב, במקום שהרופא יפנה אותו לבית חולים להמשך בירור ובדיקות, הוא החליט לשחררו. כל מתנדב במד"א יודע שכשאדם חווה אירוע לבבי, הוא חייב לעשות בדיקות דם שלא קיימות במרפאה, וודאי כשיש כאבים בחזה ועל אחת כמה וכמה כשיש סימנים שליליים באק"ג", היא אומרת.

"ראו בבדיקה באופן ברור ששלומי סובל מהתקף לב"

בכתב התביעה נכתב: "בממצאי בדיקת ה א.ק.ג אובחנו עליות ST קלות, בליד 3 ו-AVF – סימנים המעידים על אוטם שריר הלב". לטענת עו"ד אונגר, רק למרבה המזל נמנע נזק גדול יותר שהיה עלול להיגרם לו הייתה נגרמת תאונה בעת שהסיע שלומי את התלמידים לבית הספר בזמן האירוע שעבר. "ראו בבדיקה באופן ברור ששלומי סובל מהתקף לב, מאוטם תחתון. הרופא אף כתב שיש אוטם על פי הבדיקה אך החליט בכל זאת לשחרר אותו".

דום לב (צילום: pixelaway, shutterstock)
נפטר חרף מאמצי ההחייאה | צילום: pixelaway, shutterstock


לכתב התביעה צורפה חוות דעתו של פרופ' דן צבעוני לפיה: "רופא קופת החולים שגה בכך שלא נתן למנוח טיפול תרופתי, ובכך שלא הובהל לאלתר באמבולנס לבית החולים, אלא שוחרר לביתו עם המלצה לגשת לקרדיולוג בזמנו הפנוי".

שלומי ז"ל היה נשוי עם שלושה ילדים שעדיין כואבים ומתאבלים על לכתו. "הוא היה עמוד התווך של המשפחה ואהוב על כולם. הידיעה שהכתובת הייתה רשומה על הקיר והאירוע היה יכול להימנע בקלות מדירה שינה מענינו. אנחנו מאוד מקווים שבעקבות התביעה מקרים כאלה לא יקרו שוב", אומרים ילדיו.

התביעה הוגשה במרץ בשנה שעברה. קופת החולים עדכנה כי כעת הצדדים דנים על מנת לנסות להגיע לפשרה. "כתב התביעה התקבל ותגובה מפורטת על כך תינתן במסגרת ההליך המשפטי", כך מכללית.