טיפול חדשני בגישת זעיר פולשנית, ללא הרדמה, צורך באשפוז וצלקות חיצוניות לחולות הסובלות מזפק – הגדלה של בלוטת התריס – מחלה שכיחה בעיקר בקרב נשים מעל גיל 40 שכתוצאה ממנה הן סובלות מנפיחות ולחץ בצוואר, בוושט ובקנה הנשימה. ההערכה היא כי 2 אחוזים מכלל הנשים באוכלוסייה סובלות ממנה, ומחקרים אפידמיולוגיים נרחבים מצאו כי השכיחות של תת פעילות בבלוטת התריס באוכלוסיה היא כ-10-5 אחוזים, מרבית המקרים הם של תת פעילות תת קלינית. שכיחות ההפרעה עולה עם הגיל. 

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

"במסגרת הטיפול החדש מוחדרת מחט שמעבירה גלי רדיו בכמה זוויות שונות לנגע שגורם לנפיחות וזאת בניטור של מכשיר אולטרסאונד תוך ניתוחי. גלי הרדיו שעוברים דרך המחט הורסים את הנגע. עם סיום הטיפול שמבוצע באשפוז יום, החולה משתחררת לביתה" מסביר ד"ר גלעד הורוביץ, רופא בכיר במערך א.א.ג במרכז הרפואי איכילוב ת"א.

הצוות בחדר ניתוח בביצוע הפעולה החדשנית לראשונה (צילום: גדי סגל, דוברות איכילוב)
הצוות בחדר ניתוח בביצוע הפעולה החדשנית לראשונה | צילום: גדי סגל, דוברות איכילוב

עוד ב-mako בריאות: 

>> אזהרת מאכל: זה המזון הכי מסוכן בעולם
>> לפחות אדם אחד מתאבד מדי יום בישראל

שיטת טיפול חדשנית זו שנכנסת בקרוב לשימוש באיכילוב מחליפה את השיטה הקודמת שכללה ניתוח בהרדמה מלאה, שבמסגרתו כרתו המנתחים את החלק הנגוע של הבלוטה שהיה כרוך בצלקת על הצוואר הקדמי, אשפוז ממושך, החלמה ארוכה יותר וסיבוכים אפשריים של ניתוח פתוח.

לדברי פרופ' דן פליס, מנהל המערך א.א.ג במרכז הרפואי איכילוב ת"א: "מדובר באבן דרך בטיפול בבלוטת התריס. שלוש החולות הראשונות שטופלו בשיטה זו עברו את הניתוח בהצלחה מלאה וללא שום פגם אסתטי וכעת נציע את הטיפול בבית החולים".    

>> בלוטת התריס: פרפר ההורמונים של הגוף