אילוסטרציה (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
איפה הכי כדאי לכם להתאשפז? | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

הציבור קבע - איפה הטיפול הטוב ביותר? סקר שערך משרד הבריאות במחצית השנייה של שנת 2014 חושף את מדד שביעות רצון המטופלים מרמת השירות שלו זכו בבתי החולים הציבוריים בישראל. בין המוסדות הרפואיים המצטיינים בסקר שפורסם היום (שלישי) נמצאים בתי החולים בילינסון, שיבא תל-השומר ורמב"ם, ולעומת זאת בתי החולים שבפריפריה דורגו כבעלי תנאים ירודים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בראש רשימת בתי החולים המומלצים ניצב בית החולים בילינסון שבפתח תקווה, עם 81% במדד שביעות רצון המטופלים. אחריו מדורג המרכז הרפואי שיבא תל השומר, עם נתון מחמיא לא פחות של 78%. שני הנתונים נחשבים למרשימים במיוחד לאור העובדה כי מדובר בשני מוסדות רפואיים הפועלים באזור המרכז ומספיק שירותים לחלק גדול ומגוון של האוכלוסייה.

ד"ר ערן הלפרן, מנהל בית חולים בילינסון, בירך על תוצאות הסקר: "אני מצדיע לאלפי עובדי בית החולים, שעושים לילות כימים ומעניקים רפואה מצוינת לצד שירות, יחס, מידע ואשפוז בתנאי מלונאות. קיבלנו הוכחה נוספת שאכן בבילינסון מובילים את הרפואה בישראל".

המוסד השלישי שדורג ברשימה הוא בית החולים רמב"ם שבחיפה, שנחשב גם הוא ל"מרכז-על" כמרכז רפואי משמעותי ועיקרי באזור הצפון: לפחות 77% ממטופליו הביעו שביעות רצון מאיכות השירות והטיפול שלו זכו במהלך תקופת האשפוז. למידה זהה של הערכה זכה גם בית החולים איכילוב שבתל אביב, שידוע בעומס המטופלים הרב שעמו הוא מתמודד מדי יום.

ביה"ח בילינסון (צילום: ד"ר אבישי טייכר, מתוך אתר פיקיוויקי, חדשות)
במקום הראשון. בילינסון | צילום: ד"ר אבישי טייכר, מתוך אתר פיקיוויקי, חדשות

צפיפות רבה בפריפריה

מי שדורגו במקום נמוך יחסית ברשימה הם המרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה בבאר שבע, שם רק 72% מהמאושפזים הביעו שביעות רצון מהטיפול בהם, ובית החולים לניאדו שבנתניה, שרשם רק 67% של שביעות רצון.

עוד גילו המטופלים כי הנתונים העיקריים שהשפיעו עליהם בדירוג הם התנאים הפיזיים הירודים והצפיפות הרבה, שהורגשו בעיקר בבתי החולים בפריפריה ובאלה המצויים בבעלות ממשלתית, כדוגמת: ברזילי, וולפסון, הלל יפה ונהריה. בתי חולים נוספים שזכו לציונים נמוכים במיוחד היו קפלן, השרון, לניאדו והדסה הר-הצופים.

בסקר, שנערך במסגרת הצטרפותה של ישראל לארגון מדינות ה-OECD, תושאלו 11,098 מטופלים מעל גיל 18. המשתתפים בסקר אושפזו במשך לפחות שני לילות באחד מ-24 בתי החולים הציבוריים בארץ.