בביה"ח שיבא נשבר ביומיים האחרונים שיא של כל הזמנים במספר המטופלים שהגיעו למיון. ד"ר אבי עירוני, מנהל המרכז לרפואה דחופה במרכז הרפואי, מסביר כי הסיבות לעומס החריג הן סוף השבוע הארוך והחגים, ש"יצרו עומס בלתי רגיל", כפי שהוא מציין. בנוסף, קיימת עלייה בכמות המטופלים שמגיעים למיון, בין היתר בעקבות עומס אצל הרופאים הקהילתיים, "שלא מצליחים לספק צרכים של מטופלים", לדבריו.

"זו תופעה שאנחנו רואים בשבועות האחרונים כל הזמן", אומר ד"ר עירוני. "אתמול והיום יש עומסים חריגים מאוד. בתקופות החגים סופי שבוע הופכים לארוכים, אין בהם מענה בקהילה ואז יום למחרת תמיד יש עלייה בפניות למיון". לדבריו, ארבעה ימים לא היה מענה בקהילה בעקבות סמיכות החג לסוף השבוע.

המיון בביה"ח רמב"ם בתפוסה מלאה (צילום: דוברות רמב"ם)
תפוסה מלאה גם שם. מיון ביה"ח רמב"ם | צילום: דוברות רמב"ם

"ביום שלישי, שיעור הפניות היה הגבוה ביותר שנמדד אי פעם בביה"ח שיבא, והיום העומס הזה ממשיך בהחלט", מוסיף ד"ר עירוני. "אתמול הגיעו למיון ביה"ח שיבא 612 אנשים תוך 24 שעות, כשביום רגיל יש לנו כ-400 מטופלים". לדבריו, בשלב מסוים הם היו צריכים להסב מטופלים לבתי חולים אחרים, בעזרת מד"א.

"אני חושב שמשרד הבריאות בימים כאלה של עומס חריג, צריך להטות מטופלים בין בתי החולים", הוא אומר. "יש להם אפשרות לראות אונליין את העומסים במיונים", מוסיף ד"ר עירוני ומסכם: "מי שלא חייב להגיע למיון, שלא יגיע. אלא אם זה מצב מסכן חיים. מי שיש לו בעיות רפואיות כרוניות, שיטפל במסגרת רופאי המשפחה ומי שמתלבט - יכול להתייעץ עם מוקדי רפואה דחופה שפתוחים בחגים".  

גם בתי חולים נוספים מדווחים היום על תפוסה מלאה ועומסים; ברמב"ם דווח על למעלה מ-200 אחוז תפוסה במיון, כאשר התפוסה מלאה גם בוולפסון ובסורוקה. בתי החולים איכילוב ומאיר, שם דווחה על עלייה של כ-20 אחוז בפניות למיון מאתמול, מדווחים גם הם על עומסים חריגים.