א', סטודנט לתואר ראשון ברנטגן ודימות באוניברסיטת בר אילן, הגיע לפני כחמש שנים להתחסן עם חבריו במרפאה של משרד הבריאות, זאת לאור חשיפתם לחומרים שונים.

האחות הזריקה לו שלוש זריקות, וכאשר יצא מהחדר לשתות מים במתקן שהיה במקום איבד את ההכרה, נפל ונחבט בפניו. מעוצמת הנפילה נפגעו כמה משיניו ונגרמו לו חבלות בפנים. א' הגיש תביעה נגד משרד הבריאות לבית משפט השלום בתל אביב בגין רשלנות וגרימת נזקים כתוצאה מכך שלא קיבל שום מידע על הסכנות שבמתן החיסון ותופעות הלוואי שעלולות להיגרם בעקבותיו.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

משרד הבריאות ביקש לדחות את התביעה על הסף בנימוק ש-א' כן קיבל הסבר בטרם קיבל את החיסון. עוד נטען כי א', כמו שאר הסטודנטים שהתחסנו, קיבלו דף מידע בעניין ומבחינתם זה פוטר אותם מאחריות.

השופט הניג ששמעה את טיעוני הצדדים דנה בעיקר באחריות משרד הבריאות כלפי התובע ושאר הסטודנטים שהתחסנו, והגיעה למסקנה שהייתה חובה על להזהיר את כל המתחסנים בדבר הסכנות שבמתן החיסון ולהורות להם לשבת לנוח כרבע שעה לאחריו.

עוד ב-mako בריאות:

>> אלה 5 החומרים הממכרים בעולם
>> מאילו דגני בוקר אתם חייבים להתרחק?

בפסק הדין השופטת ציינה כי על משרד הבריאות ועובדי המרפאה היה להזהיר את א' מפני הסכנות והנזקים שעלולים להיגרם לו בעקבות החיסון, ולוודא שהמטופל פועל בהתאם להנחיות שקיבל כדי לשמור על בריאותו. השופטת הדגישה כי גם אם ניתן לסטודנטים דף מידע כיצד להתנהג לאחר החיסון (שבו כתוב במפורש כי אחרי קבלת חיסון יש להמתין 20 דקות בחדר ההמתנה), הרי שאין הדבר פוטר את הנתבעת מאחריות והאחות הייתה אמור לתת גם הסבר מילולי בעניין.

השופטת פסקה לא' פיצוי של 69 אלף שקל ועוד 16,300 שקל הוצאות משפט ועוד 600 שקל הוצאות של עד מומחה מטעמו שהעיד בבית המשפט.