ישנן נשים שרק המחשבה על לידה ללא אפידורל גורמת להם כאב, אבל נדמה שלאחרונה משהו מתחיל להשתנות בגישה לתרופת הפלא. נעמה אברהם, שילדה שלשום, סיפרה למה בחרה שלא לקחת אפידורל. "היה בי את הרצון לחזור אחורנית למה שהאמהות והסבתות שלנו עברו, וראיתי שהשד לא כזה נורא. משהו שאפשר לחיות איתו", סיפרה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

התשובות האקראיות שנשמעו בבית החולים בילינסון מקבלות משנה תוקף ממחקר חדש של החברה הישראלית לרפואת האם והעובר, על פיו, בשנת 2012 נרשמה ירידה של 18 אחוזים בשימוש באפידורל בלידות בישראל, ביחס לשנה הקודמת.

פרופסור יריב יוגב, יו"ר החברה הישראלית לרפואת האם והעובר, הסביר אלו אפשרויות יש למי שלא רוצה לקחת אפידורל. "יש לנו היום דרכים מצוינות לעשות שיכוך כאבים בזמן לידה, שלאו דווקא על ידי אפידורל. אם על ידי מתן חומרים חדשים דרך הוריד, עם זה על ידי שיטות הוליסטיות אחרות כמו שיאצו או כמו דיקור", אמר.

עוד נתון מעניין שעולה מהמחקר שמתפרסם כאן לראשונה הוא על לידות טבעיות. בעבר, נשים שהלידה הראשונה שלהם הייתה בניתוח קיסרי הופנו בלידות הבאות כמעט באופן אוטומטי שוב לניתוח קיסרי. אבל גם זה משתנה.

בשנת 2012, 57 אחוזים מהיולדות האלה בישראל דווקא כן נשלחו לנסות ללדת בלידה רגילה, ו-73 אחוזים מתוכן גם הצליחו. רק לשם השוואה, בארה"ב פחות מ-10 אחוזים מהנשים שילדו בניתוח קיסרי בעבר, ינסו ללדת בלידה רגילה ולהימנע מניתוח מיותר. "יש כל מיני חוויות של לידה. אז אוקיי, ניסית קיסרי, בואי תנסי משהו אחר. אני חושבת שכל אישה צריכה לטעום את הטעם הזה של לעבור לידה טבעית", סיפרה אברהם.

ויש גם כאלה שהולכים רחוק יותר עם החזרה ללידה טבעית, ומוותרות על הבדיקה של מין העובר במהלך ההיריון, ומשאירים את ההפתעה לרגע הלידה. "כשאתה מקבל מתנה אתה יודע מה יש בפנים"?, שאלה נטלי חלפון אלימלך, שנמצאת בחודש התשיעי להריונה.