קרל וולטר, סוכן ביטוח ומדריך טיולים בן 51 מתל אביב, חש לפני כשש שנים בכאבי בטן עזים ופנה לרופא המשפחה כדי לברר את מקור הכאבים. הוא לא תיאר לעצמו שמקרה רפואי קל יגרום לו לעבור שישה ניתוחים שרק החמירו את מצבו.

הרופא אבחן כי קרל סובל מבקע טבורי וזקוק לניתוח. הוא הופנה לחדר המיון באיכילוב, שם הצוות הרפואי קבע כי עליו לעבור בדחיפות ניתוח לתיקון הבקע הטבורי. מדובר בניתוח שגרתי ולשם כך הוא הופנה למרפאה הכירורגית בבית החולים. הוא נותח בבית החולים תחת הרדמה ובדוח הרפואי נכתב כי הבקע תוקן וכבר למחרת הניתוח קרל שוחרר לביתו.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

אלא שעשרה ימים לאחר הניתוח קרל חש שוב בכאבים בבטנו העליונה וסבל מהקאות. צילום סי.טי חשף כי הוא סובל מחסימה במעי הדק באזור תיקון הבקע שבוצע לו. יום למחרת הוא נותח בשנית, ובמהלך הניתוח נודע שהמנתחים בניתוח הראשון השתמשו ברשת רפואית בטנית, שאסור להשתמש בה בניתוחי בקע. לאחר הניתוח השני קרל סבל מדלקת, חום ודופק מואץ, חזר לבית החולים ונותח בפעם השלישית.

בסיום הניתוח הוא הועבר למחלקה לטיפול נמרץ, אבל שישה ימים לאחר מכן הובהל לחדר הניתוחים פעם נוספת, הפעם כדי לסגור את דופן הבטן שנותרה פתוחה מהניתוח הקודם. אך הסיפור של קרל לא נגמר כאן. כשלוש שנים לאחר מכן הוא אושפז בבית החולים שיבא עקב חסימת מעיים ונאלץ לעבור עוד שני ניתוחים במרכזים רפואיים פרטיים לאחר שהתפתח בקע ענק בבטנו והוא סבל מסיבוכים בריאותיים חמורים.

קרל וולטר
"הפכתי לאדם בודד, חלש ועצוב". קרל וולטר לפני הניתוח

"נעשתה שגיאה גסה שגרמה ישירות לסיבוך של חסימת המעיים"

בכתב תביעה שהגיש קרל באחרונה באמצעות עו"ד אנה אונגר ממשרד עורכי הדין אונגר-שויגמן לבית המשפט המחוזי בתל אביב, הוא מטיל את האחריות למחדלים החמורים על רופאי בית החולים איכילוב, שלטענתו התרשלו בעבודתם וגרמו לו נזקים גופניים וכלכליים רבים. נוסף על כך, בכתב התביעה נטען כי בעקבות מצבו איבד רבים מלקוחותיו ונגרם לו נזק כספי כבד.

לכתב התביעה צורפה חוות דעת של פרופסור איתן שילוני, מומחה לכירורגיה כללית, שלפיה הרופאים התרשלו כאשר השתמשו ברשת הרפואית לתיקון בקעים במפשעה ולא בטבור. לדבריו, ניתן להשתמש ברשת זו לניתוחי בקע טבורי רק בתנאי שמקפידים למנוע מגע בינה לבין המעי הדק על ידי יצירת שכבת רקמה מפרידה. בחוות דעתו קובע פרופ' שילוני כי רשלנות הרופאים שפעלו שלא בהתאם להוראות ובניגוד מוחלט לפרקטיקה הרפואית גרמו לכך שקרל סבל מחסימת מעיים ומסיבוכים קשים בבטנו עד כדי כך שהדבר סיכן את חייו באופן ממשי.

עוד ב-mako בריאות:
>> 7 חוקי ברזל: הבלוגרית חושפת את הכללים לבטן שטוחה
>> "לא שמתי לב שהילד הקטן שלי נחנק מול עיניי"
>> שבעה דברים שאתם חייבים לעשות אחרי סקס 

הוא ציין עוד כי ניתן היה לבצע את התיקון הראשוני בבקע באמצעות תפרים פשוטים בלי להכניס שום גורם זר שעלול לגרום לחסימת מעיים וסיבוכים אחרים. "משנלקחה ההחלטה לבצע את התיקון עם רשת, נעשתה שגיאה גסה שגרמה ישירות לסיבוך של חסימת המעיים שהתפתחה לאחר הניתוח", הדגיש פרופ' שילוני. הוא קבע לקרל נכות בשיעור של 20 אחוז.

עו"ד אנה אונגר (צילום: צילום ביתי)
עורכת הדין אנה אונגר | צילום: צילום ביתי

פסיכיאטר מומחה שבדק את קרל טען כי מאז המקרה הוא סובל מהפרעות בשינה, אפתיה, הסתגרות, ירידה בדימוי העצמי ושינויים בהרגלי האכילה. הוא קבע לו נכות של עשרה אחוזים לצמיתות. "הפכתי לאדם בודד, חלש ועצוב. לפני הניתוחים הייתי אדם בריא לחלוטין בגופי ובנפשי. על גופי יש צלקות מכוערות", טען קרל בכתב התביעה.

מבית החולים איכילוב נמסר בתגובה: "אנו לומדים את פרטי התביעה ונגיב כמקובל בבית המשפט".