מהרגע שעופר מוסקוביץ' קם בבוקר, הוא מתחיל לעבוד בענפי החקלאות של קיבוץ משגב עם. במסגרת עבודתו בשמש הקופחת הוא נחשף למגוון פירות וירקות - ומתקשה לעמוד בפיתויים שעומדים מולו. מחקר חדש של אוניברסיטת תל אביב מסביר את הרעב המוגבר של עופר וקושר בין השמש לרעב.

"אתה מסתובב בשטח ורואה את כל פירות וירקות העונה – תירס, אפרסק, נקטרינה, אבטיח ואבוקדו", מספר עופר. "אתה חוטף איזה נקטרינה אחת או שתיים, לא בגלל רעב. יותר מאוחר במהלך היום אתה עובר ליד איזה שדה של תירס טרי, ולפני הקטיף אי אפשר שלא להיכנס ולאכול אותו. בעבודה אין ארוחה מסודרת, אתה פתאום מרגיש רעב או שאתה עובר ליד האבוקדו או האבטיח. אי אפשר לעבור ליד בלי לאכול את זה".

 

מחקר חדש: הרבה בשמש? סביר שתפתחו יותר תיאבון (צילום: N12)
מחקר: הגוף הגברי מייצר הורמון שמגביר את התיאבון בעקבות חשיפה לשמש | צילום: N12
מחקר חדש: הרבה בשמש? סביר שתפתחו יותר תיאבון (צילום: N12)
מחקר חדש: הרבה בשמש? סביר שתפתחו יותר תיאבון | צילום: N12

מחקר חדש גילה שהרעב שתוקף את עופר בהחלט קשור לעבודה שלו מתחת לשמש. המחקר אסף את נתוני האכילה של כ-3,000 גברים ונשים, וזיהה שעור הגוף של בני-אדם מגיב לשמש ביצירת הורמון שמעודד רעב. למרבה ההפתעה, המנגנון הזה עובד רק אצל זכרים. "גילינו שלגברים, אחרי חשיפה לשמש, יש שינוע של המערכת של ייצור הורמון שאחראי על תיאבון", סיפרה פרופ' כרמית לוי, ראש המעבדה לחקר מלנומה ופיזיולוגיה של העור בבית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב.

"גברים ונשים לא מגיבים אותו דבר לאותו טריגר. ברגע שאתה מפצח מנגנון כמדען, השלב הבא שאפשר לקחת את זה אליו זה - אתה יודע את המנגנון, תתחיל לשחק איתו בשביל לפתור בעיות של אנשים. הלוואי וזה יקרה", הוסיפה לוי. בעתיד הקרוב צפויים מחקרי המשך שיבדקו את האפשרות לשלוט בתיאבון, ועשויים לסייע לאנשים להוריד במשקל.