בטקסי ברית מילה מסורתיים נהוג לתת לתינוק לגימה מיין מתוק, במטרה להרגיעו לפני ההליך הכואב. אלא שנראה כי מדובר בפעולה הרבה יותר מסוכנת ממה שנדמה לנו. למעשה, נראה שזה יכול במקרים מסוימים להיות אפילו קטלני. כך מוכיח מקרה שקרה החודש בסין, שבו תינוק מצא את מותו לאחר שלגם ממשקה אלכוהולי שנתן לו סבו.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

אמו של התינוק ובעלה ניסו להיכנס להיריון במשך לא פחות משלוש שנים לפני שהיא לבסוף הצליחה להרות ולהוליד את ילדה הראשון. אלא שזמן קצר אחרי, חודש בלבד לאחר היוולדו, מצא התינוק את מותו בנסיבות טרגיות. זה קרה בזמן החגיגות לכבוד התינוק, שבאופן מסורתי בסין מתקיימות חודש לאחר הלידה ומטרתן לחגוג את הצטרפותו של אדם חדש למשפחה.

ברית מילה (צילום:  Mor Seban, shutterstock)
בטקסי ברית מילה מסורתיים נותנים לתינוק ללגום יין | צילום: Mor Seban, shutterstock

סבו נתן לו לגימה מהמשקה בזמן שכרות

לפי דיווחים בתקשורת הסינית, אחד מקרובי המשפחה שנכחו בחגיגה התלוצץ על כך שוונג (סבו של התינוק) לא מורשה לשתות אלכוהול אלא אם התינוק ישתה גם. נראה שוונג היה שיכור בשלב הזה והוא מזג לתינוק כוס אלכוהול ונתן לו לגימה ממנה. אמו של התינוק הבחינה במתרחש, דבר שהכעיס אותה במיוחד, והיא ניסתה לקחת את תינוקה מידיו של סבו. האם לקחה את התינוק לחדר נפרד מאחר שהוא בכה. ורק חצי שעה לאחר מכן הוא הפסיק לנשום והובהל לבית חולים קרוב.

מדווחים כי הרופאים ניסו במשך שעות להחיות את התינוק בן החודש, אך לבסוף הניסיונות כשלו. הרופא אישר כי התינוק מת כתוצאה מתגובה אלרגית לאלכוהול. לפי ד"ר טיילור מקורמיק, הרופא המחוזי של לוס אנג'לס, נראה שגופם של תינוקות מעכלים אלכוהול מהר יותר ממבוגרים. נוסף לכך, הוא הסביר ל"יאהו" כי מתן אלכוהול לתינוקות יכול להוביל לתוצאה דומה של מתן אלכוהול בכמויות גדולות למבוגרים. "הרעלת אתנול (אלכוהול) בתינוקות מובילה לתופעות לוואי קליניות דומות למבוגרים, דיכוי של מערכת העצבים המרכזית ושל מערכת הנשימה", מסביר מקורמיק.

עוד ב-mako בריאות:

>> התקלח עם עדשות מגע ואז קרה לו דבר נורא
>> "השלתי 50 ק"ג ממשקלי בזכות השינוי הזה"
>> "מרחתי וזלין באף וזה שינה את חיי"

הרעלת אלכוהול יכולה להוביל לקושי בנשימה ולפרכוסים. מחסור בחמצן כתוצאה מבעיות בנשימה יכולה להוביל גם לנזק מוחי. מומחים ממליצים לא לתת לתינוקות לשתות אלכוהול כלל, גם לא לגימה. ונוסף לכך, מומלץ להרחיק תינוקות ממחטאי ידיים המכילים אלכוהול.