במהלך השנה האחרונה נצפתה עלייה בהיארעות של סטרפטוקוק מסוג A (group A Streptococcus), באנגליה ובמקומות נוספים בעולם. אחת הסברות לכך היא ההקלות בבידוד לאחר מגפת הקורונה, שחשפו את האוכלוסייה לחיידקים ווירוסים שהיו "רדומים" במשך תקופה מסוימת.

מחקר שנעשה באנגליה הוביל למסקנה מעניינת, לפיה, ילדים שחוסנו בחיסון שפעת בתרסיס (חי מוחלש), היו מוגנים יותר מפני הידבקות בחיידק הסטרפטוקוק וחלו בו פחות. המחקר התבסס על נתוני הדבקה מעבדתיים שנאספו ממערכות הניטור הבריטיות, במשך עונות השפעת 2017 – 2010, בקרב שתי קבוצות גילים:
ילדים בני שנתיים עד 4 בכל האזורים באנגליה, וילדים בני 10-5 באזורי פיילוט שהוגדרו במדינה.

ילדים מחוסנים לשפעת נדבקים ב-17% פחות בסטרפטוקוק

ממצאי המחקר מצביעים על הפחתה בשיעורי ההיארעות סטרפטוקוקוס מקבוצה בקרב ילדים בני שנתיים עד 4, 5-10 ו- 16-11 שנים, שחוסנו לנגיף השפעת באמצעות תרסיס. לפי המחקר, ילדים אלה היו בסיכון מופחת ב-17% לחלות בחיידק לעומת ילדים שלא חוסנו לשפעת.

ד"ר רוני פרבר, מנהל המחלקה לבריאות הציבור במאוחדת, מסביר שממצאים אלה קשורים, ככל הנראה, לשינוי שחל במערכת החיסונית בעקבות חיסון השפעת, שמונע במידה מסוימת גם את מחלת הסטרפטוקוק. "סביר להניח שגם העובדה שילדים מחוסנים פחות חולים, עוזרת למנוע את הסיכון שכרוך בנגיפים וחיידקים שלעתים נוטים לתקוף יותר גוף חלש וחולה". אגב, אף שהמחקר נעשה רק בקרב ילדים שחוסנו בחיסון החי מוחלש, הד"ר מעריך כי אפקט דומה יושג גם בקרב ילדים המחוסנים בחיסון המומת הניתן בזריקה. "הסיבה שבדקו רק את הילדים שחוסנו בתרסיס נובעת מכך שזה החיסון היחיד המקובל בקרב ילדים באנגליה".