מאמר שפורסם לאחרונה בכתב העת הרפואי JAMA Dermatology הציג מקרה רפואי ביזארי במיוחד. שתי נשים חוו אלופציה (התקרחות באזורים שונים בגוף) לאחר שאכלו שני ירקות ממשפחת הדלועיים. מאחר שמדובר בפעם הראשונה שנצפות תוצאות כאלו לאכילת ירקות אלה, ניתן להגדיר את המקרה כנדיר ביותר.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

הדרמטולוג פיליפ אסולי מבית החולים סן לואי בצרפת עקב אחר נשירת השיער הפתאומית שקרתה לשתי הנשים לאחר שהאחת אכלה מרק דלעת והשנייה אכלה קישואים כתוספת. הוא הסיק כי מדובר ב"הרעלת דלועיים", שנגרמת בעקבות צריכת מרכיב הקיים בירקות ממשפחת הדלועיים שנקרא Cucurbitacin.

אז למה בעצם לא כולנו סובלים מהבעיה הזו כשאנחנו אוכלים קישואים, דלעת או מלפפון? בגידול מסחרי, ירקות אלו עוברים בקרה שמוודאת כי הם מכילים כמות מינימלית (ולא מזיקה) של המרכיב הרעיל. אך בגידול עצמאי, ירקות אלו עלולים להכיל ריכוז גבוה מהרגיל של cucurbitacin, אם הירקות לא מקבלים כמות מספקת של מים.

A post shared by Rachel Cunliffe (@rachelvcunliffe) on

עוד ב-mako בריאות:
>> זה מה שקורה לגוף כשמפסיקים לקיים יחסי מין
>> הגיעה לעשות החלקה וגוונים ויצאה עם צלקות
>> חייכו! מצאנו טריק פשוט להלבנת שיניים בבית

עד כה, צריכת של ירקות שמכילים כמות גבוהה של המרכיב הרעיל הובילה לכאבי בטן, הקאות ושלשולים אבל לא לתוצאה שנצפתה אצל שתי הנשים הללו. לאחר אכילת הדלועיים הנשים חוו סבלו מ-Trichorrhexis Nodosa, מצב שבו מבנה השערה משתנה וגורם לה להישבר.

ד"ר אסולי ציין במאמרו כי שתיהן חוו בעיות בעיכול זמן קצר לאחר שאכלו את הירקות, שטעמם היה מר מהרגיל, בעקבות הריכוז הגבוה של Cucurbitacin. אולם נשירת השיער הגיעה רק כמה שבועות לאחר מכן, כאשר החלו להבחין בנשירת שיער בקרקפת ובמקומות אחרים בגוף. במאמר שמתאר את המקרה לא דווח אם שתי הנשים התאוששו מהתסמינים החמורים, לכן רק נותר לנו לקוות שמדובר בתסמינים חולפים. ואם אתם מגדלים ירקות ממשפחת הדלועיים אצלכם בבית, אנחנו היינו ממליצים לשים לב לטעם מר מהרגיל ולוותר על מרק הדלעת.