נוהגים להרים כוס יין ולשתות "לחיים"? יש לנו חדשות בשבילכם: מידע שמפרסם ארגון הבריאות העולמי קובע כי אלכוהול הוא הגורם ל-5 אחוז מכלל מקרי המוות בעולם, או במילים אחרות – אחד מכל 20 אנשים ימות כתוצאה מאלכוהול. המידע, שמפורסם באופן שגרתי מדי ארבע שנים, קובע כי נכון לשנת 2016 צעירים הם האוכלוסייה שהכי חשופה לסכנות של מוות כתוצאה מאלכוהול, וכי 13.5 אחוז מהצעירים שמתו בשנות ה-20 לחייהם, מתו כתוצאה מהשפעות שונות של אלכוהול.

בתוך קטגוריית האלכוהול הקטלני, גורמי המוות יכולים להיות שונים. רוב המיתות (29 אחוזים) נגרמות כתוצאה מפציעות, כמו במקרים של תאונות דרכים או התאבדויות. גורמים אחרים הם בעיות עיכול (21 אחוזים), מחלות של הלב וכלי הדם (19 אחוזים), שאר מחלות מידבקות, סרטן, מחלות נפש והפרעות שונות אחרות שנגרמות כתוצאה מצריכת אלכוהול. 75 אחוז מהמיתות, אגב, הם של גברים.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

לפי רשת CNN, כ-2.3 מיליארד אנשים ברחבי העולם צורכים אלכוהול, רובם (45 אחוז) שותים אותו כמשקה אלכוהולי, 34 אחוז מהם נוהגים לשתות בירה, בעוד 12 אחוזים מעדיפים יין. מהם, כ-237 מיליון גברים ו-46 מיליון נשים יחוו בעיות בריאותיות שקשורות לאלכוהול, בייחוד באירופה ובארה"ב. ובעוד מחקרים קודמים הראו כי צריכה נמוכה של אלכוהול מסוגלת להשפיע לטובה על הלב ועל מערכת הנשימה, רוב החוקרים מסכימים כי החסרונות במקרה הזה עולים על היתרונות, וכי הסיכון פשוט לא שווה את זה.

"הנטל הבריאותי של האלכוהול גדול באופן בלתי מתקבל על הדעת", נמסר מהארגון, ולטענתם המספרים שבידיהם כלל לא משקפים את כל התמונה: "ברוב המדינות, צריכת האלכוהול מתחילה הרבה לפני גיל 15, ולכן ההערכות שלנו הן מאוד שמרניות - כי אנחנו לא מחשיבים את השפעות הצריכה מתחת לגיל הזה".

עוד ב-mako בריאות:

>> שיקום מי שזוכר לנקות את האזור הזה בגוף
>> שני דברים להימנע מהם להפחתת שומן בטני
>> עומדים לעשות סקס? רק אל תאכלו את זה לפני
 

לפי הארגון, ממשלות צריכות לעשות הרבה יותר כדי לחנך את הציבור בנוגע לנזקים של צריכת אלכוהול ולהשפעות השליליות שלו על הבריאות, שכן צריכת האלכוהול רק צפויה לעלות בעשר השנים הקרובות, בעיקר בדרום מזרח אסיה ובמערב ארה"ב: "ממשלות צריכות לעמוד ביעדים גלובלים כדי להפחית את התלות של החברה באלכוהול. זה ברור מאליו, אבל הפעילות הזו היא נעדרת או לוקה בחסר ברוב המדינות בעולם".