הרשויות בהונג קונג מנהלות מדיניות של אפס סובלנות כלפי אזרחים שהתנהגו בחוסר אחריות בכל הנוגע לנגיף הקורונה: לאחרונה הוחלט על עונש מאסר לשני תושבים שהכניסו את זן הבטא של נגיף הקורונה לתוך גבולות הונג קונג ומסרו מידע כוזב במהלך החקירה האפידמיולוגית – מה שהוביל לחשש רב באוכלוסייה הכללית, בידוד לאנשים רבים ובדיקות קורונה מרובות בקהילה.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

סייאד מוחמד ריזבי, מהנדס בן 30, הודה באשמה בשישה סעיפים של מתן מידע כוזב לרשויות ב-21 ביוני. ויקטוריה מרי אלקאיד גואדיז, 31, אחות מוסמכת שמתגוררת עם ריזבי, הודתה גם היא בסעיף אחד של מתן מידע כוזב לרשויות המקומיות. ריזבי קיבל עונש מאסר של שלושה חודשים וגואדיז קיבלה עונש מאסר של 20 יום ושוחררה באופן מיידי, כיוון שכבר ריצתה את העונש בזמן שהותה במעצר לפני המשפט.

השופטת ציינה כי מדובר במקרה "חמור במיוחד" – ושמטרת פסק הדין היא לא להעניש את אלו שנדבקו, אלא שבית המשפט "מחויב להעביר מסר ברור לציבור" בכל הנוגע לציות לצו למניעה ובקרת מחלות, כך שהרשויות יוכלו למנוע את התפשטות נגיף הקורונה.

"ממשרד הבריאות נמנעה היכולת לעקוב אחר אנשי קשר (של הנדבקים, מ"ג), במשך 16 ימים ודאגות סביב נשאים לא ידועים בקהילה גרמו למצוקה ציבורית רבה", ציינה השופטת. זוג הנאשמים היו במרכז של התפרצות בקהילה שעוררה דאגה רבה, גרמה ל-11 מקרי קורונה נוספים והובילה לבידוד של מאות תושבים וחובת בדיקות קורונה ל-370 אלף תושבים.

קורונה הונג קונג (צילום: Sakchai Lalit | AP)
מקרה "חמור במיוחד". אילוסטרציה | צילום: Sakchai Lalit | AP

עוד ב-mako בריאות:
>> הסופר פוד הזה באמת משפר את חיי המין?
>> זה הגיל בו רוב האנשים מרגישים זקנים
>> 5 דרכים שאתם מאמללים את עצמכם

במהלך החקירה האפידמיולוגית, הזוג תחילה שיקר לגבי היכרותם והמקומות בהם בילו ורק בשלב מאוחר יותר הודו כי קיים קשר ביניהם וכי נפגשו עם קרובים. נוסף על כך, במשפט עלו ראיות שהוכיחו כי הזוג סיכם על כך שיסתירו מידע מהרשויות.

תחת הצו למניעה ובקרת מחלות כל אדם שמספק מידע כוזב או מטעה לרשויות לגבי מגע עם אנשים ומקומות שהיו בהם, כמו גם לגבי רקע רפואי חשוף לקנס בסך 10 אלף דולר הונג קונגי ועד שישה חודשים עונש מאסר