אין ספק שניתוח היא אירוע מלחיץ, שבו למטופלים לא נותר אלא לסמוך על המנתח שלהם ולקוות שהם יתעוררו אחרי הניתוח בריאים ושלמים. אך אישה אחת מארה"ב התעוררה אחרי ניתוח וגילתה סיוט שהתגשם: איבר פנימי שלה הוסר, ללא שום צורך בכך. 

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

באפריל 2016, מורין פצ'קו נכנסה לניתוח גב במרכז הרפואי וולינגטון ריג'יונל בפלורידה, ארה"ב. מטרת הניתוח הייתה לחבר כמה חוליות בחלקו התחתון של עמוד השדרה שלה, במטרה להפחית כאבים עזים מהם סבלה כתוצאה מתאונת דרכים שהתרחשה שנה קודם לכן.

אולם, כשמורין התעוררה לאחר הניתוח, היא הופתעה לגלות שהמנתח ביצע הליך אחר לגמרי. לפי דיווח של הוושינגטון פוסט, במהלך הניתוח, המנתח רמון ואסקז, לכאורה הבחין בגוש על אגן הירכיים של מורין. לפי מסמכים משפטיים שהוגשו נגד המנתח, ואסקז חשד שמדובר בגידול סרטני ולפיכך חתך את הגוש. אך התברר לאחר מכן שלא מדובר היה בגידול, אלא בכליה.

"היא לא ציפתה להתעורר מניתוח ולגלות שכליה הוסרה ללא צורך"

"כפי שאתם מתארים לעצמכם, בהתחשב שהיא נכנסה לניתוח גב, היא אף פעם לא ציפתה שהיא תתעורר מהרדמה ותגלה שאחת מהכליות שלה הוסרו ללא כל צורך", אמר דונלד וורד, עורך דינה של מורין ל- Palm Beach Post. מורין תבעה את ד"ר ואסקז בשנה שעברה וטענה כי הוא (ורופאים אחרים שלקחו חלק בניתוח) ביצעו רשלנות רפואית כאשר ואסקז הסיר כליה שמתפקדת כראוי.

הכליה שהוצאה ממורין הייתה ממוקמת על אגן הירכיים שלה, כלומר שלפני שהיא נולדה, הכליה לא התמקמה במיקומה הטבעי– בחלקו העליון של בטנה. מה שאולי הייתה הסיבה לכך שוואסקז חשב שמדובר בגידול ולא בכליה. זה כמובן לא מסיר ממנו אחריות מאחר שלפי כתב התביעה, נעשו סריקות MRI למורין לפני הניתוח, שבהם ניתן להבחין בכליה שממוקמת באגן הירכיים.  

עוד ב-mako בריאות:
>> לא רק אוכל: למה הבטן שלכם הולכת וגדלה
>> אחת ולתמיד: האם סודה זה בריא?
>> זאת כנראה הבעיה הבריאותית הכי טרנדית בעולם 

בתביעתה, ציינה מורין כי הסרת הכליה גרמה לה לכאב רב, סבל, מוגבלות ועוגמת נפש. הצדדים הגיעו לפשרה על סכום פיצוי מסוים בספטמבר. אך עורך דינו של ואסקז אמר לוושינגטון פוסט כי ואסקז לא לקח אחריות על מה שאירע ו"לא חושב שהוא עשה שום דבר רע".  המרכז הרפואי הודיע בתגובה לכל הפרשה כי ד"ר ואסקז כבר לא חלק מהצוות הרפואי שלהם.  

ומה יקרה למורין שנותרה עם כליה אחת בלבד? בעוד שעדיף שיהיו לכל אדם שתי כליות בריאות, מרבית האנשים יכולים לנהל חיים נורמטיביים עם כליה אחת. אולם, במקרים מסוימים אנשים עם כליה אחת סובלים מבעיות בריאותיות, כמו סיכון מוגבר ליתר לחץ דם. ובאשר לואסקז, משרד הבריאות ביקש לשקול לשלול את רישיונו של ואסקז או לכל הפחות להשהות אותו לתקופה.