מטפל סיני המציא פילוסופיית "ריפוי עצמי" שכוללת מתן סטירות למטופלים. חיאוו הונגצ'י (Xiao Hongchi) מקדם את שיטת "פאידה לג'ין" (Paidalajin), שכוללת סטירות מרובות שהמטפל מרעיף על המטופלים או שהמטופלים עושים לעצמם. 

השיטה החדשה כוללת טפיחות (בסינית "פאי") וסטירות (בסינית "דה") על עורו של המטופל כאשר הוא שרוי בתנוחות שונות. המשתתפים בשיטה סוטרים נמרצות לחלקים שונים בגוף שלהם, במיוחד באזור המפרקים והראש, עד שהעור נהייה אדום או חבול. 

הרעיון מאחורי השיטה קשור לאמונה ברפואה הסינית לפיה הדם יכול להפוך להיות מורעל ולכן יש להוציא אותו מהגוף, זה נקרא גם "שא צ'י" או אנרגיה רעה. המטופלים מאמינים שבעזרת הסטירות, הם מצליחים לשפר את זרימת הדם שלהם, ולהוציא החוצה את הרעלים. מבקרי השיטה מאידך מצביעים על כך שכלל לא מדובר בסילוק רעלים אלא פגיעה בכלי דם וחבלות על העור.

"שיטת הסטירות אינה מוכרת לי ואיני משתמשת בה בטיפול שלי. יחד עם זאת, ברפואה הסינית יש הרבה דרכים להוציא אנרגיה רעה, או "שא צ'י", מהגוף וזה כנראה עובד על עיקרון דומה", אומרת עומר שושני, מטפלת ברפואה סינית בילדים ונשים בדגש על פוריות. "יש 13 נקודות שנקראות "נקודות של שדים ורוחות" בהן ניתן לעשות דיקור בכדי לסלק את האנרגיה הרעה. האנרגיה הזו מתבטאת בעיקר כחוסר ריכוז, שובבות וחוסר יציבות רגשית בקרב מבוגרים. האמונה היא שאפשר להוציא את האנרגיה הרעה הזו דרך הבאה של הדם לשכבות חיצוניות יותר של הגוף, יש לכך פרקטיקות מוכרות יותר כמו הקזת דם או כוסות רוח". 

פאידה לג'ין, טיפול בסטירות (צילום: http://www.paidalajin.com/en/home/)
כל אחד סוטר לעצמו. חיאוו הונגצ'י עם מטופל | צילום: http://www.paidalajin.com/en/home/

>> עוד ב-mako בריאות -
למה אנשים הולכים מתוך שינה?
ביי ביי חיידקים: כך תשטפו נכון את הידיים
זה לא אתם שמנשנשים בלילה, זה המוח שלכם

התעניינות במערב

"פאידה לג'ין" נפוצה בעיקר בסין ובמזרח אסיה, אך לאחרונה החלה התעניינות בשיטה של מטופלים דווקא במערב, במקומות כמו ארה"ב, גרמניה ואוסטרליה. אנשים רבים מעידים כי השיטה ריפאה אותם מחום, שפעת וברונכיטיס.

עם זאת, יש גם ביקורת רבה על שיטת הטיפול בקרב הקהילה הרפואית. לאחרונה היה מקרה מוות של מטופל אוסטרלי סוכרתי בן 17, שהמשטרה מאמינה שמותו נבע מכך שהוא הפסיק לקחת את התרופות שלו, כי האמין שהשיטה עובדת עליו. גם הרשויות בסין ניסו לפעול נגד השיטה ואף קנסו את מייסד השיטה בשל "קידום תרופות עממיות כיעילות רפואיות". מצדו השני של המטבע, לשיטה יש אלפי תומכים ועוקבים שמוכנים להישבע שהיא עובדת.

"לפני כל טיפול להוצאת האנרגיה הרעה, חשוב לחזק את הגוף בכדי שהטיפול לא יעשה נזק". אומרת שושני, "יש נקודות בהן ניתן לעשות דיקור שידאגו לכך שזרימת הדם תהיה טובה, הנשימה, מערכת העיכול ואפילו האיזון הרגשי. חשוב לוודא שהאדם חזק מספיק לפני שעושים טיפול כזה, משום שכאשר אנו מוציאים אנרגיה רעה, אנו מוציאים על הדרך גם אנרגיה טובה".

>> אפליקציה חדשה תעזור לאבחון מוקדם של סרטן העור