זו לא הפעם הראשונה שמפורסמות בוחרות לבצע צעדים מפוקפקים, נועזים או בלתי אחראיים למען המקצוע שלהן, המקרה הזה הסתיים בתוצאה פחות נעימה. השחקנית סידני סוויני ("אופוריה, "הלוטוס הלבן") סיפרה בראיון למגזין "קוסמופוליטן", על כך שקיבלה מחזור כמה שעות לפני שלקחה חלק בצילומי הלבשה תחתונה והניסיון הלא מוצלח לעצור אותו. 

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

"היו לי צילומי קמפיין עבור חברת הלבשה תחתונה. בדיוק התחיל לי מחזור ולא רציתי לשים טמפון כי לא רציתי להיראות נפוחה בתמונות", סיפרה השחקנית. "קראתי בגוגל שאפשר לקחת משהו כמו שלוש או ארבע גלולות למניעת הריון ולערבב את זה עם אדוויל או טיילנול וזה יגרום לך להפסיק את המחזור. עשיתי את זה והלכתי לצילומים, כעבור שעה והתחלתי להרגיש סחרחורת ובחילה. חשבתי, אולי אני צריכה לאכול משהו. היה לי מאפין וזה לא עשה לי טוב. הקאתי באמצע הצילום, בכל מקום. הרגשתי כל כך נבוכה והייתי צריכה ללכת הביתה".

נשים רבות מתמודדות עם תופעה של מחזור שמופיע בזמנים שאינם נוחים. לדברי ד"ר מורן אגסי זייטלר, מומחית ברפואת נשים במכבי שירותי בריאות, אין סיכון בנטילת אדוויל הגם שאין בזה צורך. "תוספת תרופות נוגדות דלקת כמו איבופרופן (אדוויל) למניעת כאבים או הפחתת הדימום היא בטוחה ומותרת, אך למעשה אם האישה מקפידה על נטילה רצופה של גלולות למניעת הריון ללא הפסקה לדימום, לא אמור להיות צורך בתוספת של אדוויל". ככל הנראה השילוב הספציפי של הגלולות והתרופה (אולי בשילוב גורמים נוספים) הובילו להרגשה הלא טובה של השחקנית.

בנוגע ליכולת לשלוט בזמני המחזור, לדברי ד"ר זייטלר, נטילה של גלולות היא פרקטיקה מקובלת, נפוצה בטוחה ואף מומלצת כטיפול רפואי במקרים מסוימים, אך רק כמניעה מראש. לאחר שהמחזור הופיע אין דרך לעצור אותו.

"נטילת גלולות ברצף ללא ההפסקה המסורתית שמובילה לדימום החודשי היא אפשרות מצוינת לנשים שסובלות ממגוון של בעיות הקשורות למחזור החודשי. התופעות האלה יכולות לבוא לידי ביטוי בדימום וסתי מוגבר או תכוף, דימומים בין וסתיים, כאבי מחזור קשים, אנדומטריוזיס ואף בתסמונת קדם וסתית שגורמת לנשים לסבול מתופעות פיזיות ורגשיות שונות החל משינויי מצב רוח, דיכאון, כאבים, שינויים במערכת העיכול, כאבי ראש וכד'. התסמונת הזו שמושפעת מהשינויים ההורמונליים הטבעיים לאורך החודש ועצירתם על ידי נטילה רצופה של גלולות מונעת את התופעות הללו.

"תופעות לוואי שנשים עלולות לחוות תחת טיפול זה הם דימומים לא סדירים לאחר תקופה ממושכת של נטילה ובמקרה כזה מומלץ אחת לכמה חודשים לעשות הפסקה יזומה. מעבר לכך לא ידוע על השפעות שליליות לטווח הרחוק וכמו בטיפול רגיל בגלולות עם הפסקת הטיפול צפוי המחזור לשוב כפי שהיה לפני כן".