מחקר שביצעו לאחרונה באוניברסיטת וושינגטון מצא כי "ישנה עלייה של 30% במספר התקפי הלב מאז הקורונה, בקרב צעירים בני 44-22". במרכז הרפואי Cedars-Sinai בלוס אנג'לס, ארה"ב, מסבירים את הקשר. "אנו רואים השפעות של הקורונה על הלב ועל לחץ הדם באופן ישיר. המספרים של אנשים המקבלים התקפי לב ועליה בלחץ דם, עלו מאוד ביחס ישיר מאז תחילת המגיפה".

עוד מוסיפים כי עד שנה לאחר מקרה של הידבקות באחד מזני הקורונה, אנשים עשויים להיות בסיכון מוגבר לפתח בעיה חדשה הקשורה ללב. החל מקרישי דם ודפיקות לב לא סדירות ועד התקף לב.

"הפכנו לאומה חולה הרבה יותר"

"אנחנו עומדים לצאת מהמגיפה הזו כאומה חולה הרבה יותר ממה שידענו, בגלל בעיות לב הקשורות לנגיף", אמר ד"ר זיאד אל-עלי מאוניברסיטת וושינגטון שעמד בראש המחקר. "בעיות הבריאות מהן נסבול כנראה יהדהדו לדורות", ומוסיף: "מקרי המוות מהתקפי לב עלו במהלך מגפת הקורונה וכעת אנו רואים אותם. מחלות לב הן כבר מזמן הרוצח המוביל בארה"ב ובעולם. בארה"ב, שיעורי התמותה הקשורים למחלות לב התמתנו בשנת 2019, רגע לפני שהמגיפה תקפה, ובכל גל של נגיף ממש רואים איך הם עלו.
גרוע מכך, צעירים לא אמורים ללקות בהתקפי לב, אך במחקר החדש שביצענו, ישנה עלייה של כמעט 30% במקרי מוות מהתקפי לב בקרב בני 25 עד 44 בשנתיים הראשונות של המגיפה".

עוד נמצא במחקר של אוניברסיטת וושינגטון, כי לחץ דם גבוה הוא אחד הסימנים שנמצאו אצל חולים, ואחד הסיכונים הגדולים ביותר למחלות לב.

אחד התסמינים לקורונה הוא דופק לב לא סדיר

לדברי המומחה, אחד התסמינים של קורונה הוא דופק לב לא סדיר. "חולים ורופאים כאחד צריכים לדעת שלפעמים, בעיות קרדיו-ווסקולריות הן התסמין הראשון או העיקרי של הנזק שהותיר אחריו נגיף הקורונה.

כמה גדול הסיכון ללב לאחר ה-COVID? כדי לברר זאת, ד"ר אל-עלי בדק חולים שונים בשלבים שונים של המחלה ולאחריה. על פי הממצאים, ההערכה היא ש-4 מכל 100 אנשים זקוקים לטיפול בסוג של סימפטום הקשור ללב בשנה שלאחר ההחלמה. הוא גילה כי בארה"ב חולי קורונה היו בסבירות גבוהה פי שתיים לפנות לטיפול בבעיות קרדיווסקולריות כולל קרישי דם, פעימות לב חריגות או שבץ בשנה שלאחר ההדבקה, בהשוואה לאנשים שלא נדבקו בקורונה.

פרופ' סיריל כהן, ראש המעבדה לאימונותרפיה באונ' בר אילן: "עכשיו אנחנו בשנה הרביעית לקורונה, וכעת נבדקות ההשפעות של הקורונה והלונג קוביד. אין ספק שהנתונים מראים עלייה במקרים של התקפי לב, אך יכולות להיות לכך סיבות עקיפות מלבד הקורונה, כמו סטרס, או אכילת יתר ועוד. כאמור כעת אנחנו בודקים את ההשפעות, כמו כן, בודקים כעת מי הם האנשים שחולים בלונד קוביד. ידוע כי לאנשים שחלו בקורונה קלה יש מבנה גנטי מסוים, כעת בודקים איך אפשר לטפל בהשפעות ארוכות הטווח על חולים."