בראיון לרשת ה-BBC סיפרה (והמחישה) ג'ולי כיצד היא אוכלת חרקים להנאתה ואיך מבשלים אותם. אנשים רבים תהו: איך זה שכוכבת גדולה ועשירה כמוה, שיכולה לממן לעצמה שף פרטי שיכין לה כל העולה על רוחה – מסתפקת בחיות שרובינו מעדיפים להישאר רחוקים מהן? אז מתברר שאכילת חרקים ממש משתלמת מבחינה בריאותית.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

אז נכון שלהחליף את הצ'יפס בצרצרים קראנצ'ים לא נשמע מגרה במיוחד, אבל ייתכן שתשקלו זאת בשנית לאחר שתשמעו על הערכים התזונתיים שלהם.

מחקר שפורסם בשנה שעברה ב- Journal of Agriculture and Food Chemistry מצא שחרקים מספקים מגנזיום, ברזל וערכים תזונתיים אחרים לא פחות מאשר בשר. מחקרים אחרים אף מצאו שחגבים וצרצרים מספקים לנו אף יותר ברזל מבשר. נמצא כי תולעי מאכל, חגבים וצרצרים בעלי ריכוז גבוה יותר של סידן, נחושת ואבץ בהשוואה לנתח סינטה.

"באופן כללי, לחרקים רבים יש כמות רבה של חלבונים (בין 60 ל-70 אחוזים), מעט פחמימות והם מספקים ויטמינים, מינרלים ושומן (מהסוג הטוב)", מספרת לhealth.com ונדנה שת', דיאטנית קלינית. עם זאת, היא מוסיפה ואומרת שישנם יותר מאלפיים זנים של חרקים אכילים ולא כולם נחשבים למזונות-על. "כיוון שישנם סוגים רבים של חרקים הניתנים למאכל, הערך התזונתי שלהם מגוון ביותר", מוסיפה שת'.


עוד ב-mako בריאות
>> כך תהפכו לאנשים של בוקר ב-7 צעדים פשוטים
>> אחרי בהלת הקפה: העופרת בכל מקום
>> נמצאה הסיבה לכך שאתם שמאליים וזה לא המוח

יותר משני מיליארד אנשים בעולם אוכלים חרקים 

ג'ולי היא כמובן לא הראשונה ולא האחרונה שרואה בחרקים אופציה קולינרית לכל דבר, ישנן לא מעט מדינות ברחבי העולם שמשתמשות בחרקים שונים לנשנושים. על פי הערכה של האו"ם, יותר משני מיליארד אנשים בעולם כוללים חרקים בתזונה שלהם. בסין ובברזיל – נמלים נחשבות לנשנוש פופולרי. רבים ממליצים לרכוש חרקים אך ורק ממקורות מהימנים, כיוון שבחיק הטבע חרקים באים במגע עם חומרי הדברה וכימיקלים אחרים.

עד כמה שאנחנו בעד תזונה בריאה, סיכוי גבוה שפקטור ה"איכ" ימנע מאתנו להביא את החרקים מחיק הטבע אל הצלחת שלנו. לא כולנו נולדנו נועזים כמו גברת ג'ולי - את החלבונים שלנו נשיג בדרכים קונבצניוליות יותר. 

via GIPHY

>> איך מתחילים דיאטה כשאין מוטיבציה?