גבר בן 21 מדרום אפריקה עבר השתלת פין לאחר שאיבד אותו בטקס מילה שהשתבש. הניתוח ארך 9 שעות, ולאחריו הגבר דיווח על שימוש בפין שלו באופן רגיל לחלוטין, ואפילו על היותו פעיל מינית.

השתלת הפין נערכה על ידי מנתחים מביה"ח האוניברסיטאי סטלנבוש (Stellenbosch) בקייפטאון, דרום אפריקה. במהלך הניתוח, חוברו כלי הדם הזעירים של הגבר לפין שנתרם על ידי תורם איברים שמת בחודש דצמבר. כעת, המטופל מדווח על איבר מתפקד לחלוטין.

בכל שנה, אלפי גברים צעירים משבט הקוסה (Xhosa) בדרום אפריקה עוברים מילה בגיל 16 - כחלק מטקס פולחני של הפיכת הנער לבוגר. לאחר המילה, הנערים נשלחים לבידוד, לעיתים בהרים. מקרי מוות רבים נרשמים כתוצאה מהטקס, בנוסף, מומחים משערים שכ-250 אנשים בשנה מאבדים את הפין שלהם כתוצאה מהסתבכות ההליך. 

כעת הניתוח מוצע לעוד תשעה חולים. פרופ' אנדרה ואן דר מרווה היה מופתע מההתאוששות המהירה של המנותח: "מטרתנו הייתה שהוא יחזור לתפקוד מלא תוך שנתיים. לא ציפינו שזה יקרה כל כך מהר.", הוא אומר לדיילי מייל.

"זו פריצת דרך מדהימה", אומר פרופ' פרנק גריי, מנתח נוסף שהשתתף בניתוח,"הוכחנו שאפשר לעשות את זה. אנחנו יכולים להשתיל למישהו איבר שיתפקד בדיוק כמו האיבר הקודם שלו."

"זו בהחלט הפתעה שהניתוח הצליח"

"מדובר בניתוח מאוד מסובך כי זה איבר שיש לו תפקוד. בניגוד לכבד או כליה, זה לא רק לחבר עורק ווריד, שזה מסובך בפני עצמו - כאן חייבים לחבר כלי דם קטנטנים ועצביים - גם זקפה, גם תחושה, וגם השתנה. וזה מאוד מסובך", אומר פרופ' ג'ק בניאל, מנהל המערך האורולוגי בבילינסון והשרון.

"זו בהחלט הפתעה שהניתוח הצליח, וכנראה שהייתה היערכות מיוחדת למעשה לניתוח כזה אתה צריך הרבה יותר מאורולוג - מומחה לכלי דם, מומחה לחיבור עצבים וגם משתיל ברקע כדי שלא תהיה דחייה של האיבר", מוסיף פרופ' בניאל.

פרופ' בניאל מציין כי נדרשת הסתגלות פסיכולוגית משמעותית להליך כזה. "זה הלם פסיכולוגי וחייבים להכין את החולה לזה. גם אחרי הניתוח, חייבים להמשיך ולטפל בפן הנפשי - יש את זה לכל דבר ובאיבר הזה הזה פי כמה וכמה".

>> מחקר חדש: אנחנו דומים יותר לאבא שלנו