המרכז לבקרת מחלות ומניעתן האמריקאי ה-CDC, מוטרד בימים אלה מווירוס נשימתי בשם hMPV (Human Metapneumovirus) שמתפשט בארה"ב. פרופ' סיריל כהן, ראש המעבדה לאימונותרפיה באוניברסיטת בר אילן, מסביר כי מדובר בווירוס שהתגלה לראשונה ב-2001, אך שכיחותו עולה לאחרונה. לדבריו, הוא אחראי לכ-20 אחוז מבדיקות סקר האנטי גן המבוצעות בקופות החולים בארה"ב. "מדובר בווירוס ממשפחה אליה שייכים בין היתר נגיפים כמו חצבת וחזרת, ובימים אלה הוא אחראי על כחמישית מההדבקות בווירוסים נשימתיים באזור, ועל 40-10 אחוזים מאשפוזי הילדים בשל וירוסים נשימתיים".

דומה באופיו לקורונה

פרופ' כהן מציין כי ילדים מועדים יותר להיפגע מהווירוס, מכיוון שמערכת החיסון שלהם עדיין מתפתחת, אך גם מבוגרים או בעלי מערכת חיסון מוחלשת מועדים יותר לסבול מתסמינים קשים שלו. "מי שסובל מהווירוס לרוב יחוש בתסמינים דומים לקורונה – שיעול, חום או צינון. מה שמטריד את ה-CDC הוא בעקר החשש מפני סיבוך של הווירוס שעלול להוביל לדלקת ריאות, וזו גם הסיבה העיקרית שבגינה ילדים רבים מאושפזים בגללו".

פעוט משחק בצעצועים (אילוסטרציה: Oksana Kuzmina, shutterstock)
פעוטות מועדים יותר לסבול מתסמינים קשים, כיוון שמערכת החיסון שלהם עדיים מתפתחת | אילוסטרציה: Oksana Kuzmina, shutterstock

ד"ר ג'ון וויליאמס, מנהל מחלות זיהומיות בבי"ח לילדים בארה"ב, טוען שבמקרים רבים קשה לדעת אם מדובר בשפעת, וירוס RSV, קורונה או הווירוס המדובר. לכן, הוא חושש שמקרים רבים אינם מאותרים, מה שגורם לעתים לבלבול ולאבחון שגוי. לדבריו, ייתכן כי בעתיד יהיו יותר חיסונים לווירוסים המופיעים בדרכי הנשימה אך לעת עתה, הוא מציע לסובלים מסימפטומים לנוח, להיעזר בתרופות ללא מרשם ולגשת לטיפול אם הסימפטומים הופכים חמורים יותר. כמו כן, הוא מציין שחשוב להישאר בבית במקרה שלא מרגישים טוב, על מנת למנוע הדבקה.

כדי לצמצם את הסיכוי להידבק בווירוס, מציע פרופ' כהן להקפיד על כללי ההיגיינה אליהם התרגלנו בתקופת הקורונה: שטיפת ידיים, אוורור חדרים ועיטוש לכיוון המרפק.

משרד הבריאות: "על פי נתוני המרכז הלאומי לבקרת מחלות והמעבדה המרכזית לנגיפים, נגיף ה-hMPV קיים בישראל, אולם לפי הנתונים לא נצפית חריגה בשיעור הדגימות החיוביות לנגיף, זאת בהשוואה לשנה הקודמת".