ויטמין D

ויטמין D הוא אחד מהוויטמינים החיוניים לגוף שלנו. מקורו בקרינת השמש ובמדינה שטופת שמש כמו ישראל לא צריך להשקיע הרבה אנרגיה בספיגה שלו, במיוחד אם אתם נמצאים על חוף הים. לוויטמין החשוב כל כך יש מגוון רחב של תפקידים בגופנו בעיקר בכל הקשור לבניית העצם, חיזוק השלד ושמירה על רמה קבועה של סידן בדם. מחסור בוויטמין D מעלה סיכון לאוסטאופורוזיס ולהופעת שברים בעצמות ועל כן יש לו חשיבות רבה בעיקר בקרב נשים לקראת גיל המעבר.

בנוסף, יש לו השפעה על הפעילות התקינה של המערכת החיסונית והוא מוריד את הסיכון לחלות במחלות בדרכי הנשימה העליונות. ישנם גם מחקרים המצביעים על קשר בין מחסור בויטמין D לבין עלייה בסיכון לחלות בסרטן.

עם זאת, לא צריך להגזים. חשוב להקפיד על חשיפה מבוקרת לשמש. עדיף שלא להגיע לים בשעות הצהרים בהן ישנה קרינת שיא ובנוסף יש להשתמש באמצעי הגנה כמו כובע, שתייה מרובה וקרם הגנה.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

כושר גופני

אין כמו שחייה מרעננת במים צוננים כשבחוץ הטמפרטורות נמצאות במגמת עלייה. שחייה נחשבת לאחד מענפי הספורט המהנים והמומלצים ביותר מבחינה בריאותית לכל הגילים. השחייה תורמת לחיזוק מספר רב של קבוצות שרירים בגוף החל משרירי הגב, הבטן, הרגליים והידיים ותורמת לגמישותם ושיפור טווח התנועה שלהם. כמו כן, השחייה מסייעת לגמישות המפרקים בגוף ושומרת על יציבותם. השחייה הינה פעילות אירובית ולכן יעילה גם לשיפור סיבולת לב-ריאה, חיזוק מערכת הנשימה ואף מסייעת לירידה מתונה במשקל. אם בכל זאת אתם לא אוהבים מים מלוחים, גם משחק במטקות על החוף יכול לשפר להפליא את הכושר הגופני שלכם.

איך להתנהל באחריות בימי שרב?

היום חם מאוד, ממחר התקררות (צילום: פלאש 90 - גדעון מרקוביץ', חדשות)
צילום: פלאש 90 - גדעון מרקוביץ', חדשות

קוסמטיקה טבעית

בים יש הרבה מינרלים (מגנזיום, נתרן, כלוריד, יוד ועוד) רבים מהם טובים לטיפול בבעיות עור כמו אקזמה ופסוריאזיס. אמנם הים התיכון מלוח קצת פחות מים המלח אך היתרונות הבריאותיים של המלח עדיין נשמרים. בזכות תכונות החיטוי יכולים מי הים לתרום גם להחלמה של פצעים בעור, השמדת בקטריות ופטריות ולמנוע תופעות של יובש בעור.

גם לחול של חוף הים יש יתרונות רבים. החיכוך עם החול יוצר מעין פילינג טבעי בעור המשתלב היטב עם השמש שפותחת את הנקבוביות. קוסמטיקה הישר מהטבע. עם זאת, חשוב להקפיד שלא להיכנס לים המלוח עם פצעים פתוחים על מנת שלא ליצור זיהומים מיותרים. מחקרים מצביעים על כך שהליכה על החול טובה לבריאות. החיכוך עם החול מגרה את העצבים, משפר את היציבה, מאפשר הגנה על המפרקים והברכיים ומשחרר את תחושת הנוקשות שנגרמת לגופנו מישיבה של שעות ארוכות במשרד. 

למרבה הצער הים התיכון כמו מקורות מים אחרים ברחבי העולם סובל מזיהום שנובע מפעילות אסדות הגז וממפעילי תעשייה שמזרימים אליו לעיתים שפכים בצורה לא מבוקרת. על כן, מומלץ להגיע לים בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות אחה"צ-ערב, בשעות בהם הגורמים המזהמים לא פעילים. כמו כן, מומלץ להיות ערניים ולבדוק האם במקום אליו אנו רוצים להגיע יש התראות על זיהום כלשהו.

רוחצים בחוף הים בתל אביב, אוגוסט 2021 (צילום: מרים אלסטר, פלאש/90 )
Israelis enjoy the beach in Tel Aviv on a hot summer day. August 11, 2021. Photo by Miriam Alster/Flash90 | צילום: מרים אלסטר, פלאש/90

מדיטציה עם גלים

כחול בעיניים, חול, גלים וקריאת 'הלו ארטיק' הם מתכון בטוח לשיפור מצב הרוח. במקום בילוי מול המסכים, ההליכה לים היא הזדמנות מצוינת לשנות אווירה, לנשום אוויר צח ולעשות קצת פעילות גופנית משותפת.
מחקרים שנערכו בתחום מצביעים על כך שהים משרה שלווה, תורם לבריאות הנפשית, גורם לעלייה בחיוניות ומונע דיכאונות. רעש הגלים וקרני השמש מפחיתים מתחים ותורמים להורדת לחצים ממש כמו בטיפולי מדיטציה.

ד"ר שי דביר רופא משפחה מומחה מכבי שירותי בריאות מודיעין