על רקע עשרות המקרים המדווחים בעולם כולל מקרה ראשון בישראל, במשרד הבריאות מבקשים להרגיע וגורמים בכירים מדגישים כי כרגע לא מדובר בהתפרצות משמעותית של אבעבועות הקוף, בטח לא בישראל.
שני מקרים של חולים שנחשדו כחולים באבעבועות הקוף נשללו, כך שבישראל יש נכון להיום רק חולה אחד במחלה. בכיר במשרד הבריאות מדגיש כי מדובר בנגיף מוכר, בלי וריאנטים רבים וכזה שדורש מגע קרוב מאוד להדבקה, לכן לא קיים חשש למאות ואלפי נדבקים במחלה.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
הנגיף יכול לעבור בכל מגע קרוב
מוקדם יותר היום ציינה ד"ר יעל פארן, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות, בית החולים איכילוב כי החיסון המעודכן שאושר בארה"ב בשנת 2019 לא נמצא כרגע בישראל. בהקשר הזה, במשרד הבריאות לא נדרשים בשלב הזה לנושא החיסון אלא אם יתגלו מגעים נוספים והסיכון יעלה. לצד זאת, למרות שלא שוקלים שם את נושא החיסונים למחלה החלו במהלכים לייבוא תרופות שלא נמצאות בישראל.
על פי ההנחיות המעודכנות מי שנמצא בסיכון הם בעיקר אנשים שבאים מחו"ל ובמקרה שיש להם גם פריחה שלפוחיתית עליהם להיות מבודדים עד לבדיקה מקיפה. מבוגרים שקיבלו חיסון לאבעבועות שחורות עד שנות ה-80, ככול הנראה יותר מוגנים מצעירים.
הסיכון להידבק גבוה יותר בקרב מי שלא התחסן ולא נחשף לנגיף אולם בכל מקרה מדובר בסיכוי נמוך מאוד למחלה קשה. מי שסובל ממחלת רקע, ככול הנראה בעל סיכון גבוה יותר למחלה קשה. אבל שוב, מדגישים במשרד הבריאות כי הסיכון לסיבוכים מאוד נמוך.
במשרד הבריאות מסבירים כי מה שעומד מאחורי ההתפרצות טמון בשינוי בהתנהגות של בני אדם, לא של הנגיף, ככול הנראה עקב רצף של מסיבות שהיו באירופה אליהן הגיעו מאומתים לנגיף.
נכון להיום אין הנחיות מיוחדות. משרד הבריאות פועל בעיקר להעלאת המודעות בדבר הסיכון שקיים באוכלוסייה של גברים שמקיימים יחסים עם גברים, בגלל ההדבקות ולא בגלל המחלה. הנגיף יכול לעבור גם במגע הטרוסקסואלי או כל מגע קרוב אחר.