הם עולים על הרחבה שבוע אחר שבוע, מתאמצים, מזיעים ומתנשפים. זה לא מפתיע שמשתתפי "רוקדים עם כוכבים" לא רק משתפרים בפן המקצועי אלא גם משפרים את סיבולת הלב שלהם ומפתחים שרירים. לקראת הגמר הנוצץ (שני, אחרי החדשות בקשת 12) החלטנו לעשות סדר ולבדוק למה כדאי לנענע את הישבן במקום להשאיר אותו על מכשיר הספינינג.

    1.  פעילות אירובית 

      הריקוד הוא ספורט ששורף קלוריות בכמות מוגברת. כדי להשיל קילוגרמים מיותרים ולתרום לעבודה יעילה של הלב והריאות אפשר להצטרף לשיעור ריקוד בן שעה פעמיים בשבוע. אוראל צברי העיד לאחר שהודח כי במהלך התוכנית השיל ממשקלו 17 ק"ג, תוך תזונה נכונה. כמובן שמתמודדי "רוקדים עם כוכבים" נמצאים, בהרגשה שלנו לפחות, בערך 25 שעות ביממה בחדר החזרות, אבל אין ספק שגם שעתיים בשבוע יתרמו למצב, ועם הפלייליסט על הרחבה, יש לנו תחושה שלא תוכלו להוריד את הקצב.

      אוראל צברי וליטל לכטמן כהן – צ'ה צ'ה (צילום: רוקדים עם כוכבים, קשת12)
      נראים טוב. אוראל וליטל | צילום: רוקדים עם כוכבים, קשת12
    2. שיפור היציבה ושרירי הליבה 

      גב ישר, עמידה זקופה, ראש מורם והחזקת הבטן - אלה הטכניקות הראשונות שמתמודדי התוכנית למדו בחדר החזרות. הריקוד מחנך ליציבה נכונה ולחשיבה חדשה על איך אנחנו נראים כלפי חוץ. אם זה כך, אנחנו ממש לא מופתעים מהקוביות הבולטות שיצאו למעיין אדם בבטן ושלא נדבר על כמה שאנחנו מקנאים בה. התוצאה אמנם נראית לא מתאמצת (רק מחוץ לרחבה) אבל שרירי הליבה נותנים עבודה רצינית. אולי כדאי שגם אנחנו נתחיל.
      מעיין אדם וארטיום ליאסקובסקי - סמבה (צילום: רוקדים עם כוכבים, קשת12)
      ריבועים ריבועים ריבועים | צילום: רוקדים עם כוכבים, קשת12
    3. שיפור הביטחון העצמי

      יעל בר זוהר שיתפה באומץ לא פעם על הרצון שלה לחגוג את הנשיות שבה ולהביא את זה לרחבה. אין ספק שראינו את הכוכבת נפתחת ומשתחררת מביצוע לביצוע על הרבה. הריקוד הוא משחק של כל הגוף ובמיוחד של הפנים. הריקוד גורם לנו להתחבר לעוצמות הפנימיות שלנו ובכל סגנון ריקוד רגש אחר יוצא החוצה. יש כאן הזדמנות יוצאת דופן להתרכז ולהתחבר לעצמנו ואולי אפילו להכנס לדמות שתמיד חלמנו להיות.
      יעל בר זוהר ואנטון לפידוס – לטינו  (צילום: רוקדים עם כוכבים, קשת12)
      חוגגת את הנשיות | צילום: רוקדים עם כוכבים, קשת12


    4. חיזוק השרירים 

      השרירים של כל משתתפי התוכנית הם חזקים יותר, בולטים יותר וגם, תפוסים יותר. בשונה מהרמת משקולות בחדר כושר, הריקוד מפעיל שרירים שאנחנו משתמשים בהם לתנועה ויציבה בכל רגע ביום, מה שגורם לנו לשיפור מידי גם במידה ויש לנו כאב שחוזר על עצמו. כשאומרים שרירים אנחנו מיד חושבים על אלכס ותמונה שלו בלי חולצה זה כל מה שצריך כאן.
      אלכס שטילוב ונינה סולוביוב – רומבה (צילום: רוקדים עם כוכבים, קשת12)
      לא צריך יותר מזה | צילום: רוקדים עם כוכבים, קשת12
    5. שיפור יכולת הקואורדינציה 

      הבסיס לטכניקת ריקוד נמצא כאן. כשיש קואורדינציה טובה יש טכניקה טובה שהיא המתכון להצלחה בריקוד. זה בא לידי ביטוי בתיאום בין הגוף, המוזיקה, הקצב וגם בחיבור לבן או בת הזוג על הרחבה. כשאנחנו אומרים חיבור בין בני הזוג מיד קופצת לנו לראש תמונה של עדי וחיים שבין אם הם שורפים את הרחבה בריקוד ליצינים או בואלס דרמטי, הכימיה בינהם זה משהו שאי אפשר להתעלם ממנו.
      עדי אשכנזי וחיים פרשטיין - סמבה (צילום: רוקדים עם כוכבים, קשת12)
      מסונכרנים. עדי וחיים | צילום: רוקדים עם כוכבים, קשת12

 https://easy.co.il/list/Sports-and-Fitness