מנהל המזון והתרופות האמריקני (ה- FDA) חוקר קשר אפשרי בין התפרצות הפטיטיס A ברחבי ארה"ב וקנדה לבין צריכה של תותים אורגניים. "בהתבסס על ממצאי החקירה עד כה, צריכת תותים אורגניים טריים מיובאים היא המקור הסביר להתפרצות", נאמר בהצהרה. ההתפרצות הזאת מצטרפת לכ-650 מקרים שדווחו ברחבי העולם בחודשים האחרונים של התפרצות הפטיטיס בילדים. יותר מ-200 מהמקרים האלו דווחו בארצות הברית.

התותים החשודים הם של חברות FreshKampo ו-HEB שנרכשו בין ה-5 במרץ ל-25 באפריל ויובאו ממקסיקו. לפי ה-FDA, מקרים של התפרצות הפטיטיס A אותרו בקליפורניה, מינסוטה וצפון דקוטה. דווח על 17 זיהומים ו-12 אשפוזים בהתפרצות החל מה-28 במרץ עד ה-30 באפריל.

"אם אינך בטוח באיזה מותג רכשת, מתי רכשת את התותים שלך, או מאיפה רכשת אותם לפני הקפאתם, יש לזרוק את התותים", נמסר בהודעה. התותים עברו את חיי המדף שלהם אך יש צרכנים שרכשו והקפיאו אותם כדי לאכול מהם מאוחר יותר והם צריכים לזרוק אותם.

 עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד > 

 אלו תסמינים יש להפטיטיס A?

התסמינים מתחילים בדרך כלל תוך 15 עד 50 יום מרגע המגע עם הנגיף. הסימפטומים של הפטיטיס A כוללים עייפות, אובדן תיאבון, כאבי בטן, בחילות, הקאות, עור צהוב, שתן כהה וקקי בהיר. התסמינים נעים בחומרתם ובדרך כלל נמשכים בין מספר שבועות עד כחודשיים, ללא נזק לכבד לטווח ארוך.

במקרים נדירים, המצב יכול להפוך לכרוני ולהוביל לאי ספיקת כבד ולמוות. אנשים מבוגרים ובעלי מערכת חיסון מוחלשת נמצאים בסיכון גבוה יותר למחלות קשות.

ההבדל בין הפטיטיס A ,B ,C

הפטיטיס A, B ו-C גורמים כולם לזיהום ודלקת בכבד, אך הם וירוסים שונים. הפטיטיס A נוטה להיות זיהום קצר טווח שאינו הופך לכרוני ברוב המקרים, בעוד שהפטיטיס B ו-C נוטים יותר להישאר בגוף ולגרום למחלה כרונית ולנזק לכבד לטווח ארוך.

הפטיטיס A מתפשט לרוב באמצעות מגע קרוב - למשל במהלך יחסי מין עם אדם נגוע, או בזמן טיפול במישהו שחולה בנגיף. אנשים יכולים גם להידבק בדלקת כבד A ללא ידיעה באמצעות מזון ושתייה מזוהמים או פריטים שזוהמו בקקי של אדם נגוע.

הפטיטיס B מתפשט באמצעות דם נגוע, זרע ונוזלי גוף אחרים, והפטיטיס C עובר רק דרך דם נגוע.

ישנם חיסונים למניעת הפטיטיס A והפטיטיס B, אך לא להפטיטיס C.