כלי תקשורת בסין ובועלם מדווחים על מה שנראה כמו נגיף חדש שהתגלה במדינה. על פי הדיווחים משם, כ-40 בני אדם ממזרח סין נדבקו בנגיף שנקרא "לנגיה" (Langya). התסמינים של הנגיף מזכירים את אלה של הקורונה וכוללים חום, עייפות ושיעול. עוד עולה מהדיווחים כי מקור ההדבקה בנגיף מחיות, צוותי הרפואה עוקבים אחר ההתפתחות החדשה ואוספים מידע על הנגיף.

סין כהרגלה ממעטת לשתף במידע. אולם מהדיווחים שיוצאים משם, עולה כי מרבית החולים הם חקלאים מהמחוזות שנדונג והנאן שבמזרח המדינה. מי שנדבק ב"לנגיה" דיווחו גם על שיעולים, עייפות ובנוסף גם אובדן תיאבון וכאבים. עוד דווח שהתגלה כי למי שנבדק בנגיף סובל ממספר הפרעות בכדוריות דם מתפתחות וסימנים של נזק לכבד ולכליות.

מבין 35 חולים שהגלו עד כה, עולה כי 26 מהם כלל לא היו במגע קרוב אחד עם השני ואין להם היסטורית חשיפה משותפת. מה שמחזק את הערכה כי הם נדבקו מחיות וההדבקה היא ספורדית.  בדיקה של מומחים בנושא העלתה, נכון לרגע זה, כי "יונקים קטנים ופרוותיים הנם מאגר טבעי לנגיף". אולם חוקרים מבייג'ין, סינגפור ואוסטרליה הדגישו כי ישנו צורך בבדיקות נוספות "בכדי להבין את הזיהום".

גם במרכז לבקרת מחלות בטאיוואן, האי השכן לסין, מדווחים כי הם ערים לעדויות ובכוונם לאסוף חומרים בכדי לכתוב דו"ח מסודר בנושא. לציין כי התפשטות חיידקים מבעלי חיים לבני אדם, הנקראת "זונוס", נחשבת שכיחה, ומהווה יותר משש מתוך כל 10 מחלות זיהומיות ידועות בבני אדם, כך על פי המרכז האמריקאי לבקרת מחלות ומניעתן. רוב הזמן הם גורמים למחלה מוגבלת שנעלמת מבלי שתהיה לה השפעה גדולה. עם זאת, לאחר משבר הקורונה, מערכות מעקב נוספות קיימות כעת על מנת לזהות ביעילות גבוה יותר נגיפים וזנים חדשים.

דגימת נגיף "לנגיה" הראשונה זוהתה בסוף 2018 כאשר חקלאי במחוז שאנדונג הגיע לטיפול רפואי כשהוא סובל מתסמיני חום. במהלך תקופה של כשנתיים, נמצאו 34 אנשים נוספים שנדבקו בשאנדונג ובהנאן השכנה, כאשר הרוב המכריע היו חקלאים.

רצף גנטי של הנגיף הראה לאחר מכן כי הוא חלק ממשפחת הניפ -וירוס , לה יש עוד חמישה וריאנטים ידועים. שניים מהם נחשבים מסוכנים מאוד וקשורים ליחס מקרי תמותה שעלול להיות גבוה על פי המודלים. אולם על פי המרכז האמריקאי לבקרת מחלות ומניעתן, אבל אף אחד מחולי לאנגיה לא מת כתוצאה מהמחלה, כפי שנקבע במחקר שלהם.

 

בריאיון לכמה כלי תקשורת בעולם, אמר פרנסואה בלוקס, פרופסור לביולוגיה של מערכות חישוביות באוניברסיטת קולג' בלונדון, כי נגיף "לנגיה" לא "נראה כלל כמו חזרה של הקורונה". גם הוא הדגיש כי הנגיף החדש הרבה פחות קטלני מנגיפים אחרים של הניפ ו"כנראה אינו עובר בקלות מאדם לאדם".

אבל הוא הוסיף כי תגלית זו משמשת "עוד תזכורת לאיום המתקרב שנגרם על ידי הפתוגנים (מחוללי מחלה) הרבים שמסתובבים באוכלוסיות שונות של חיות בר וביתיות שיש להן פוטנציאל להדביק בני אדם".