"עד 120 פלוס": פרופ' רנה גיל היא מנהלת המחלקה המבוגרת ביותר בישראל. היא רופאה פעילה במשרה מלאה ומנהלת המחלקה לילדים מונשמים במרכז הרפואי הרצוג בירושלים. לפני כמה ימים חגגו לה יום הולדת 89.

היא אמנם כבר נזקקת לתמיכה כשהיא צועדת במסדרונות המחלקה, אך ממשיכה לעבוד סביב השעון באופן מלא. "אחרי יותר מ-60 שנים בבית החולים אני לא יכולה לחיות בלי זה", השיבה כשנשאלה מה הסוד שלה לניהול מחלקה כל כך קשה, ועוד בגילה.

רנה גיל (צילום: החדשות 12)
צילום: החדשות 12

"אני רוצה לברך בשם ההנהלה את פרופ' גיל שמהווה דוגמה והשראה לכך שאדם יכול ומסוגל בכל גיל לתפקד כמו שצריך באופן מלא", בירכה חברתה מהצוות. "אנחנו לא ניתן לה לצאת מהמחלקה. היא תישאר אצלנו עד 120 פלוס". קשה לפספס עד כמה היא התרגשה מיום ההולדת שחגגו לה, ועד כמה אוהבים ומעריכים אותה במרכז הרפואי.

פרופ' גיל תומכת בלב שלם במאבק המתמחים לקיצור התורנויות, על אף שבתחילת שנות ה-60 התורנויות נראו אחרת לגמרי: "היינו מתחילים את התורנות ביום שישי בבוקר ומסיימים ביום ראשון בלילה, בערב. זאת אומרת, שישי, שבת וראשון". למרות שהתורנויות שעשתה בתחילת דרכה נמשכו הרבה יותר מ-26 השעות שהמתמחים עושים כיום, עדיין היא מסכימה שהעבודה איטית יותר והריכוז יורד ככל שהשעות מתארכות.

רנה גיל (צילום: החדשות 12)
צילום: החדשות 12

פרופ' גיל היא ניצולת שואה. בתור ילדה התחבאה בעליית הגג בקרקוב שבפולין במשך כמעט שנתיים. אחרי המלחמה היא עלתה לארץ והתמחתה ברפואת ילדים. בהמשך ניהלה את מחלקת היילודים והפגים בבית החולים "ביקור חולים" שבירושלים. כשנשאלה מה לגבי יציאה לפנסיה, כל שהיה לה לומר היה: "פנסיה? מי מדבר על פנסיה?!".