היום (ד) דווח על גבר כבן 28 שפונה לסורוקה לאחר שנפצע באורח קשה עקב סיגריה אלקטרונית שהתלקחה בפיו בזמן העישון. הצעיר סובל מכוויות דרגה א' בעיניים ובחזה, ומחבלה בפנים. זהו אומנם מקרה נדיר אך הוא אינו היחיד. רק בפברואר האחרון פורסם על גבר בן 57 מפלורידה שסיגריה אלקטרונית שהחזיק בפיו התפוצצה וגרמה לו פציעות קשות. מקרה דומה אירע בבריטניה לברמנית צעירה שסיגריה אלקטרונית התפוצצה בפניה. 

פרופ' מרדכי קרמר מנהל מערך הריאות בבי"ח בילינסון טוען שדווקא העניין הבטיחותי פחות צריך להטריד אותנו. "שריפה כזאת אפשרית אך היא נדירה מאד. לעומת זאת, הנזק לריאות משמעותי והוא שכיח ביותר. קיימת אשליה בקרב הציבור שהאידוי לא מזיק, אך היא אינה מבוססת כלל. בפועל, אין כל הבדל בין סיגריה רגילה לבין סיגריה אלקטרונית מבחינת הנזק הנגרם לריאות".

סיגריה אלקטרונית התפוצצה (צילום: רוס פרי)
הסיגריה שהתפוצצה בפניה של הברמנית | צילום: רוס פרי

ד״ר ג׳יזלה קידמן, מומחית ברפואת משפחה ופנימית, ב"מכבי שירותי בריאות", מחזקת את הדברים: ״הסיגריה האלקטרונית הומצאה לכאורה כדי למנוע את נזקי העישון, אך צריך לזכור שטכנולוגיית השימוש באדים בעישון, פוגעת ברקמה של הריאות והיא אף עלולה לגרום להתפתחות של מחלות ריאה קשות - לאו דווקא למחלות סרטן למיניהן. זה יכול לגרום לבעיות רבות ואף לנזק לטווח ארוך, מאחר שבמקרה כזה רקמת הריאות התפקודית מתחלפת ברקמת חיבור ומתפתחת מחלת פיברוזיס. יש לציין כי בעבר אף פורסמו אזהרות מצד משרד הבריאות אודות נזקיהן הבריאותיים הפוטנציאליים של הסיגריות האלקטרוניות".

"פציעתו של הגבר בן ה - 28 כתוצאה מסיגריה אלקטרונית שהתלקחה, מצטרפת למקרים רבים בארץ ובעולם של פציעות קשות מסיגריות אלקטרוניות שעלולות להיות קטלניות", מציינת גם דנה פרוסט, מנהלת מחלקת הסברה ב"אגודה למלחמה בסרטן". "במחקר שנערך בנושא, נמצא כי 90% מבין הנפצעים היו גברים בני 20 - 29.
מעבר לסיכונים אלה, שימוש בסיגריות אלקטרוניות הוא מסוכן ועלול לגרום לנזקים קשים לריאות, ללב, לכלי הדם ועוד".