שוב זה קורה לכם: השיער נושר ונמצא בכל פינה בבית: על הכרית, במקלחת ועל השידה. רגע לפני שאתם נלחצים, כדאי שתנשמו עמוק ותפנימו שלא כל נשירה באמת אמורה להדאיג.

"אובדן של עד 100 שיערות ביום נחשב טבעי ותקין, והוא אינו אמור להדאיג", מסביר פרופ' אבנר שמר, רופא עור בכיר בשיב"א תל השומר. לדבריו, בראש ממוצע ישנם כמאה אלף זקיקי שיער ואצל אדם רגיל הסובל מנשירה, קצב הצמיחה של השיער זהה לקצב הנשירה.

אז מה בדיוק גורם לנשירה המטרידה והאם יש מה לעשות בנידון? מיד תבינו.

נשירת שיער (צילום: shutterstock ShotPrime Studio)
צילום: shutterstock ShotPrime Studio

מתזונה ועד גנטיקה – הגורמים לנשירה

פרופ' שמר מציין כי ישנם גורמים רבים שמשפיעים על נשירת השיער. ביניהם הוא מונה למשל - שינויים הורמונליים המתרחשים לאחר הלידה או בגיל המעבר, תזונה לקויה, מתח נפשי, מצבים רפואיים (כמו הפרעה בתפקוד בלוטת התריס ומחלות אוטואימוניות), שימוש בתרופות כימותרפיות ואחרות וטיפול לא נכון בשיער כמו למשל שימוש אגרסיבי מידי במייבש שיער. כמו כן, פרופ' שמר מסביר שגם סיבות גנטיות בהחלט עשויות להשפיע. לדבריו, גם נשים וגם גברים יכולים להיות מושפעים מנשירת שיער גנטית, כך שאם יש לכם קרובי משפחה, גברים או נשים שסובלים מהבעיה - אתם בהחלט נמצאים בסיכון מוגבר. אגב, גם עונת השנה בהחלט עשויה לתרום להופעת הנשירה לדבריו, וידוע כי בעת חילופי עונות התופעה מתגברת.

אז מתי בכל זאת צריך להתחיל לדאוג?

"כל עוד מאבדים כמאה שיערות ביום, אין סיבה לדאגה", מרגיע פרופ' שמר. "אולם, כאשר מדובר בנשירה משמעותית יותר, כשמדובר במצב לא מוכר או כאשר ניכרים שינויים בקרקפת כמו הופעת אזורים דלילים יותר - חשוב לגשת להתייעץ עם רופא עור.

מדד נוסף שמאפשר לבחון את עוצמת הנשירה הוא הכרית שלנו. למעשה, באמצעות בחינת כמות השיער שנותרת עליה אפשר להבין האם אכן מדובר במטרד או שבסה"כ זהו מצב נורמלי. "אם מופיעות על הכרית יותר ממספר שיערות בודדות, יש סיבה לבדוק את העניין", אומר פרופ' שמר.  

נשירת שיער (צילום: shutterstock by Chompuu)
צילום: shutterstock by Chompuu

החדשות הטובות: יש מה לעשות כדי לטפל בנשירה

אם אתם סובלים מהבעיה, חשוב שתדעו שיש פתרונות שונים שיכולים לסייע לכם. פרופ' שמר מציין שכדי להתאים את הפתרון, קודם כל חשוב לאבחן את סוג הבעיה.

"אם מדובר בנשירה המופיעה על רקע מחסור ברכיבים תזונתיים למשל, בד"כ יומלץ על השלמה תזונתית/נטילת תוספים בהתאם לצורך. לעומת זאת, כשהנשירה מופיעה על רקע שינויים הורמונליים בגיל המעבר אפשר להתייעץ עם רופא/ת נשים שיוכלו להמליץ על טיפול תרופתי. כאשר הנשירה מופיעה על רקע תורשתי, ישנם פתרונות טיפוליים שיכולים לסייע, כמו תכשיר תרופתי המכיל "מינוקסידיל" למשל. מדובר בתמיסה המיועדת להתזה יומיומית על הקרקפת, שמטרתה טיפול בנשירת שיער ובהתקרחות מהסוג התורשתי אצל גברים ונשים. לדברי הפרופ' הטיפול  במינוקסידיל הוא הטיפול  הרפואי  היחיד (כטיפול מקומי), שעשוי  לסייע  הן  לנשים  והן  לגברים  הסובלים  מנשירת  שיער הנובעת  מסיבה  תורשתית . יעילות המינוקסידיל מתבטאת  בעצירת  או  בהאטת  נשירת  השיער, וגם בצמיחה מחודשת של השיער.

 

*התוכן בערוץ זה אינו מהווה חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.