צחצוח עם פחם (צילום: צילום מסך Youtube)
צחצחי כאילו אף אחד לא רואה | צילום: צילום מסך Youtube
המסע אחר שיניים לבנות וצחורות מגיע לרמות האבסורד, וזה לא נראה מלבב במיוחד. אם חשבתם שצחצוח שיניים לא יכול להפוך להיות מוזר יותר, השיטה הבאה להלבנת שיניים תפתיע אתכם. היא מתחילה בהשחרה שלהן. כן כן, אנחנו מדברים על צחצוח שיניים עם פחם.  

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

לפי ריבוי סרטוני הדרכה ופוסטים ברשתות החברתיות, צחצוח פחם הוא הדבר הבא בתחום הלבנת השיניים. זה לא כל כך מוזר לחשוב על פחם כבעל סגולות בריאותיות, שכן הוא נמצא בשימוש לכל מיני תכליות רפואיות כמו טיפול במערכת העיכול, הרעלה ומנת יתר. כמובן שאנחנו לא מתכוונים לפחם מהמנגל הקרוב, אלא על אבקה מיוחדת שיכולה להתפרש על משטחים בקלות.

ברגע שמכסים את השיניים עם האבקה, הפחמן שמשמש כאנטיאוקסידנט מתנהג כמו ספוג וממש סופג את הרעלים שנמצאים על השיניים. אך, בעוד שפחם נחשב כסופג רעלים, אין הוכחה מדעית לכך שהוא יכול גם להלבין את השיניים, אבל זה לא עוצר את חסידי הפחם. הם מאמינים שלפחם יש יכולת להיקשר לחומרים מכתימי שיניים כמו קפה, תה ויין, ולהסיר אותם משטח פני השן. רופאי השיניים, לעומת זאת, עוד לא השתכנעו מהפרקטיקה. "מה שחשוב בצחצוח שיניים הוא להסיר את הפלאק ולהחדיר פלואוריד לשיניים בשביל הגנה עליהן", אומר ד"ר קים הרמס ל-Daily Beast. "הבעיה המרכזית עם הפרקטיקה הזאת היא שאין זה פלואוריד, שהוא אמצעי ההגנה האולטימטיבי של השיניים מפני עששת".

אז איך עושים את זה? לוקחים קפסולת פחם, פותחים אותה ומערבבים עם קצת מים. שמים את המשחה שנוצרה על מברשת השיניים ומצחצחים את השיניים למשך כמה דקות. זה אולי נראה כמו סרט אימה, אבל זה בסך הכל למטרה טובה.

בכל מקרה, חשוב לציין שעדיין אין הוכחות מדעיות לאפקטיביות של החומר הזה. "אין שום מחקרים בנושא צחצוח בפחם פעיל, גם ה- ADA -(American Dental Association לא פרסם המלצות לגבי זה. מדובר בטרנד שהתחיל לתפוס תאוצה, ואין לזה שום סימוכין מדעיים, לכן כלל אי אפשר להמליץ על זה", אומר ד"ר יגאל סביון, רופא השיניים הראשי במכבידנט. "פחם פעיל באופן חד משמעי אינו משמש תחליף לפלואוריד משום שהפלואוריד נספח אל חומר השן משנה את ההרכב הכימי שלה והופך אותו לעמיד נגד חומצות, מהידרוקסיד אפטיט לפלואור אפטיט - חומר של שיני הכרישים הנחשבות לחזקות במיוחד. הפחם הפעיל לא נספח אל השיניים אלא סופח אליו או אמור לפסוח אליו משקעים מפני השטח של השן, ושוב, כאמור, אינו משמש לתחליף לפלואוריד".

צחצוח עם פחם (צילום: צילום מסך Youtube)
קחו מברשת שיניים ישנה ותתפרעו | צילום: צילום מסך Youtube
עוד ב-mako בריאות:
>> קיבלת מחזור בגיל מאוחר? זה מעולה לך
>> שערה חודרנית: למה כדאי לגלח רגליים דווקא במקלחת?
>> מקרה האבעבועות הכי קשה שראינו