אם ביקרתם לאחרונה אצל רופא/ת השיניים או שעשיתם ניקוי שיניים, ייתכן מאוד שהזכירו לכם כמה חשוב להעביר חוט דנטלי להסרת שאריות מזון ופלאק שמצטברים בין השיניים ויכולים לגרום לחורים ולבעיות אחרות בחלל הפה.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

אבל יש שאלה אחת בוערת סביב נושא החוט הדנטלי: מתי הכי כדאי להשתמש בו – לפני או אחרי הצחצוח? בדקנו את הסוגיה אחת ולתמיד ויש לנו תשובה וגם הסבר מוצדק.

ההמלצה הרווחת היא להעביר חוט דנטלי לפני הצחצוח. הסיבה לכך היא שהעברת החוט הדנטלי מאפשרת "לשחרר" החוצה את שאריות המזון שתקועות בין השיניים, כך שבזמן הצחצוח, הן יוסרו בקלות וביעילות רבה יותר. אבל יש גם הסתייגות קלה. למרות שעדיף להעביר חוט דנטלי לפני הצחצוח, העברת חוט דנטלי אחרי הצחצוח בהחלט עדיפה על הימנעות מחוט דנטלי כלל. בשורה התחתונה, מומלץ להשתמש בחוט דנטלי לפני כל צחצוח, אבל אם אחרי הצחצוח זורם לכם יותר, זה בהחלט עדיף מכלום. אך אם אתם מתחילים להשתמש בחוט דנטלי לראשונה – מומלץ להרגיל את עצמכם להעביר אותו לפני הצחצוח. אפשר לצחצח פעם או פעמיים ביום, עדיף לפני הצחצוח בערב.

>> זו הדרך הנכונה להשתמש בחוט דנטלי

מה קורה אם לא מעבירים חוט דנטלי?

מברשת השיניים יכולה אמנם להסיר לכלוך בשיניים – אך היא פחות יעילה כשזה נוגע לשאריות מזון ופלאק בין השיניים. אם לא מטפלים בשאריות המזון שבין השיניים, עם הזמן נוצר רובד חיידקים שנדבק לשיניים שיהפוך לאבנית. האבנית בשיניים יכולה לתרום להתפתחות של דלקת חניכיים ועלולה גם להוביל לנזקים קוסמטיים בשיניים.

ואם אתם כבר מקפידים על חוט דנטלי, כדאי להצטייד באחד כזה גם בתיק, למקרי חירום בצהריים בעבודה או בארוחה עם חברים – ולהימנע משימוש בפתרונות "אלטרנטיביים" כמו להשתמש בשערה. טיק טוקרים המליצו בעבר על העברת שערה בשיניים כשאין חוט דנטלי בסביבה ומומחים מזהירים שזה יכול להוביל לנזק בלתי הפיך. אז אם נתקעות לכם שאריות מזון בשיניים לעתים קרובות, פשוט הצטיידו בקיסמים או בחוט דנטלי בתיק מבעוד מועד.