איך מחיים את חיי המין? מה עושים כשצצות בעיות בחדר המיטות? ד"ר עידן מיליצ'ר עונה על השאלות שלכם.

אני בת 42, נשואה באושר. הבעיה שלי היא קצת מוזרה: אני רוצה לקיים יחסי מין יותר מבעלי. הרבה פעמים אני רוצה והוא פשוט לא מעוניין. ברור לי שאין לו בעיה פיזית. האם זה טבעי? האם זו בעיה נפשית? האם הוא נמשך אלי? איך אפשר לשנות את המצב? תודה, אורית.

שלום אורית,
ראשית, מה זאת אומרת "הבעיה שלי קצת מוזרה"? הפער בחשק המיני הוא לא תמיד לטובת הגברים. מניסיוני המקצועי, בעבודה מול זוגות, נתקלתי בעשרות, אם לא מאות מקרים אשר בהם האישה רצתה לקיים יחסי מין יותר מבעלה. האישה הייתה פתוחה יותר, יצירתית יותר ומינית יותר מבן זוגה וצרכיה המיניים עלו על אלו שלו. הצרכים המיניים שלה באו לידי ביטוי לא רק בתדירות, כפי שמצוין בפנייה שלך, אלא גם באיכות המין, בפתיחות להתנסות ולחוות דברים חדשים, לגוון, להתרגש וכו'. באותה שעה, יושב לידה זה שעייף, שכואב לו הראש, שאין לו עניין כי יש חדשות הספורט בדיוק בטלוויזיה. כן, זה בהחלט קורה הרבה.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

פערים בצרכים המיניים הוא אחד הקונפליקטים היותר נפוצים בין זוגות. האם בכל מערכת זוגית בלתי נמנע שיהיו פערים בצרכים? לא תמיד, אבל ברוב המקרים זה קורה, בדיוק כמו שיש פערים ברצון לאכול, לישון, בתפיסה הכלכלית, בחינוך ועוד. האם הפערים בצרכים נובעים מכך שהסקס אולי לא טוב? לאו דווקא. יש לנו את המיניות הבסיסית שלנו שהיא שונה בין גברים ונשים. מעבר לכך, לזוגות עם הזמן יש נטייה להיכנס לשבלוניות. הרבה זוגות תוהים לאן חיי המין הסוערים שלהם נעלמו.

למה גורמים הפערים?

1. למתחים וריבים בין בני הזוג. הריבים יהיו על כל דבר, כשהדגש והמיקוד הוא המין. לא תמיד הם מודעים לזה, ובכל זאת הם יתחילו להוציא אחד על השני את העצבים.

2. בגידה - קשרים מיניים מחוץ לקשר. אם בצורה של סטוץ חד פעמי או סטוצים ואם בצורה של רומן.

3. במקרה החמור והקיצוני זה יכול להוביל לפרידה. יש המון זוגות, בעיקר צעירים, שנפרדים על רקע אי סיפוק הצרכים המיניים. זה נכון לגבי כל גיל, אך בגיל צעיר יש נטייה לפרק את הקשר יותר על רקע הפער הזה.

אז מה עושים?

הדבר הרצוי הוא כמובן תקשורת והבנה הדדית שלכל אחד יש צרכים אחרים, שאיפות ופנטזיות שונות. צריך לדבר על מין ויש מקום לתקשר ולגשר. לדוגמה, אם הגבר רוצה פעמיים בשבוע והאישה רוצה חמש פעמים, הוא יוותר קצת והיא תוותר קצת והם יקיימו 3 פעמים בשבוע. פעם בא אליי זוג. הגבר שאל את אשתו: "כמה פעמים בשבוע את רוצה? פעמיים? מעולה, מתאים לי. אז פעמיים בשבוע בשבילך ופעמיים בשבוע בשבילי וסגרנו עניין". זה לא פשוט ודורש הרבה עבודה משני בני הזוג, אך ההשקעה כדאית כיוון שמתוך ההתקשרות, יכולה לנבוט תחושת קירבה וממנה חירות, חופש וצמיחה אישית. אמירה זו נכונה באופן כללי, קל וחומר לעניין המיני.

אישה עם כאב ראש במיטה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
אישה עם כאב ראש במיטה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

עוד ב-mako בריאות:
נמאס מגלולות? תתחילו לטעום את ההפרשות שלכן
האם ניתן לעצור את אחד מסוגי הסרטן הקטלניים ביותר?
כמה קלוריות שורפים באימון מטקות? מדריך כושר לקיץ

היום כואב לי הראש

אני בת 37 וכל פעם שאני מקיימת יחסי מין יש לי כאבי ראש. אני אוהבת מין, אני רצינית לא פולניה אבל לא יודעת מה לעשות. יש פתרון? תודה, לילך.

היי לילך,
כאב ראש משמש לפעמים תירוץ לחוסר רצון לקיים יחסי מין, וזהו כבר עניין "מקובל", שרבים מאתנו לפעמים מייחסים אליו בהומור. הרקע לכך הוא עייפות, מתח, דיכאון ובעיות בין בני הזוג, והטיפול במקרים אלו כמובן אינו בתרופות נגד כאב אלא בירידה לשורש הבעיה.

מנגד, יש מקרים רבים בהם באמת מופיע כאב ראש בזמן הסקס. אצל חלק מהאנשים כאב הראש נגרם כתוצאה מעליית המתח בשרירי הצוואר והעורף וכאבים אלו יהיו עמומים יותר ויתרכזו בצוואר ובחלק האחורי של הראש. אצל אחרים הכאב ייגרם מעליה בלחץ זרימת הדם בעורקים או בוורידים שבמוח, וככל שיעלה הריגוש המיני ויגבר לחץ הדם, כך יגבר הכאב ויגיע לשיאו בזמן האורגזמה.

קטגוריה מיוחדת של כאבי ראש, המופיעים בעת אורגזמה, אובחנה לראשונה בשנות השבעים. התופעה קיבלה את השם Cephalgia Benign Orgasmic, אך עד מהרה התברר שהיא עלולה לצוץ בשלבים שונים של קיום יחסי המין. מאז נקרא הכאב סתם "כאב ראש המקושר ליחסי מין" (Activity - HSA Headache associated with Sexual). במחקר שנערך בגרמניה, שתוצאותיו התפרסמו ב-2003, כאבי הראש הללו סווגו לשלוש קבוצות: הראשונה (24% מהמקרים השתייכו אליה) מופיעה ככאב עמום בראש ובצוואר, המתגבר עם התעצמות ההתרגשות המינית; השנייה (69%) באה לידי ביטוי בכאב פתאומי, כמעין התפוצצות, שמתחילה בעת האורגזמה; השלישית (7%) היא כאב ראש המתפתח לאחר קיום יחסי המין. עוד התברר במחקר, כי בקרב 35% התופעה התרחשה לעתים גם בעת אוננות. 

40% מהמשתתפים במחקר העידו כי יכלו להפסיק את הכאב על ידי הפסקת הפעילות המינית. 51% טענו כי תפקיד פסיבי ביחסי המין מבטיח הקלה מסוימת לאחר שמופיעים כאבי הראש. החוקרים מאמצים שתי אבחנות אלה כהמלצות, אף כי טיפול תרופתי אף הוא חלופה אפשרית להתמודדות עם הכאב.

אם האדם חווה כאבי ראש בזמן קיום יחסי מין, על בסיס קבוע, וזה משפיע לרעה על איכות החיים שלו, חשוב לחפש טיפול של רופא. בדרך כלל, זו אינה סיבה לדאגה, אך הכאב יכול להימשך עד 30 דקות. רק לעתים רחוקות, כאב ראש שכזה יכול להיגרם על ידי דימום, או דימום בתוך המוח. תחושת כאב זו מתוארת לעתים קרובות ככאב ראש "רעם", ויכולה גם להיות מלווה סימפטומים נוירולוגיים כמו שינוי בראייה, בלבול, קשיים מוטוריים. זהו מצב חירום רפואי, ויש לפנות לטיפול רפואי באופן מיידי.

>> בטור הקודם: איך שומרים על חיי מין בריאים כשיש ילד בבית?