כללים לארוחת בוקר בריאה יותר

הטיפ החשוב ביותר לארוחת הבוקר הוא להימנע מהעלאת רמות הסוכר. "מה שקורה לגוף שלנו, לאחר אכילה רבה של מאכלים מתוקים, הוא שיש לנו עלייה חדה בסוכר, שמלווה בירידה דרסטית", מסבירה אביבית פרג'ון, דיאטנית קלינית PcS מכבי שירותי בריאות. "הדבר הזה גורם לרעב מוגבר במהלך היום. לכן, לא כדאי לאכול מתוקים וגם לא פירות בבוקר".

אז מה כן מומלץ לאכול? "עדיף לכלול בארוחת הבוקר פחמימה מורכבת ומלאה, כמו לחם מקמח מלא, לחם שיפון, קרקרים מלאים, שיבולת שועל או גרנולה ללא תוספת סוכר. הפחמימה המלאה מאזנת את רמות הסוכר ונותנת לנו אנרגיה זמינה בבוקר שעוזרת לנו להתאושש מהצום של הלילה", מסבירה פרג'ון. "בנוסף, היא תורמת לאיזון האינסולין ומעלה סרוטונין. זה גורם לשיפור מצב הרוח שלנו.

עדיף גם לכלול חלבון רזה מהחי או מהצומח, כמו ביצה, גבינות רזות, ממרח חומוס ביתי, ממרחי עדשים, שעועית לבנה. וגם שומן ממקור צמחי כמו אבוקדו, טחינה, זיתים, שמן זית ואגוזים בכמות מדודה".

ואל תשכחו את הירקות. אגב, אנשים ששותים בבוקר מיצי ירקות כתחליף לקפה מדווחים על עירנות ואנרגיה מאוד גדולה. קחו בחשבון ושיהיה לכם בוקר טוב. 

>> עוד בmako בריאות:
עד כמה אתם מכירים את הגוף האנושי? בחן את עצמך: זהה את האיבר
מה הגיל האמיתי של החיוך שלכם?

בחן את עצמך: האם אתה היפוכונדר?