בחורף אנחנו רגילים לזה: שיעול טורדני, אף מטפטף, תחושת החולי שמגיעה בד בבד עם עונת השפעת. בקיץ, לעומת זאת, המחלות מגיעות בהפתעה. בתקופה הזו אנחנו חושבים שאין סיכוי שנהיה חולים, שאנחנו פשוט מתעלמים מכאבי הראש האופייניים לעונה, מהעייפות הטיפוסית, ומאשימים את המזגנים בצינון, בכאבים ובמיחושים.
כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
ובכל זאת, מחקרים מראים שהגוף שלנו חלש ופגיע בקיץ ושהסיכוי שלנו לחלות הוא גדול. סבתא תמיד הייתה אומרת לאכול תפוזים על מנת להיות בריאים, אז איך בכל זאת מחזקים את המערכת החיסונית כשאין תפוזים בנמצא?
הכנו עבורם רשימה של מאכלים שיחזקו וישמרו אתכם בריאים כל העונה:
- יוגורט – ביוגורט יש פרוביוטיקה (חיידקים טובים), השומרת על בריאות המעיים ומערכת העיכול. מומלץ להוסיף ליוגורט פירות חתוכים רוויים בויטמין C על מנת לייעל את פעולתה. להשפעה מירבית מומלץ לצרוך יוגורט על בסיס יומיומי.
- אבטיח – האבטיח מכיל כמויות גדולות של ויטמין C לחיזוק המערכת החיסונית, ויטמין A לשמירה על בריאות העור וליקופן - נוגד חימצון המרפא את תאי הגוף. השילוב גורם לכך שאבטיח נמצא ברשימת המזונות הבריאים ביותר ואכילתו מפחיתה דלקות ומסייעת להילחם ברדיקלים החופשיים הפוגעים על הבריאות שלנו. כמו כן הוא פרי מלא מים.
- שום – שום נחשב למזון פלא, ומכיל אליצין המסייע במלחמה בדלקות ונגיפים. צריכה יומיומית של שום מחזקת את הגוף ואת המערכת החיסונית. מומלץ להוסיף שום לתבשילים, מאכלים וסלטים, לאכול אותו אפוי בתנור ואפילו לבלוע אותו טרי.
- דגים – דגים שומניים כמו סלמון רווים בשומני אומגה 3. לאומגה 3 מייחסים את היכולת להפחית דלקות, להגביר את זרימת האויר לריאות והיא גם מגינה על הריאות מחיידקים ודלקות. את הדגים אפשר לאכול אפויים, צלויים, נאים (מלבד נשים בהריון) על האש או על מחבת, בכל צורה שטעימה לכם.
- תה – תה שחור ותה ירוק מכילים אינטרפרון, תיאנין ועוד נוגדי חמצון אשר יחדיו מחזקים את המערכת החיסונית ומסייעים במלחמה במחלות. בקיץ ניתן להכין מראש קנקן תה קר ולשמור במקרר. התה יצנן, ירפא וילחם באלרגנים כגון זיהום אויר ואבק. מומלץ במיוחד לשתות תה קמומיל.
- בשר בקר – בשר בקר מהווה מקור לאבץ וברזל, המסייעים במניעת דלקות וחיוניים בתהליך יצירת כדוריות הדם הלבנות שהן חלק ממערכת החיסון וכדוריות הדם האדומות, הנושאות חמצן בגוף. חשוב לשלב אותו פעמיים בשבוע לתפריט השבועי. ולהקפיד על נתח רזה ללא שומן.
- בטטה – מכיוון שהעור שלנו מהווה חומת מגן מפני חיידקים, נגיפים ופטריות, חשוב לשמור עליו בריא. בטטות וירקות כתומים אחרים מכילים כמויות גדולות של בטא קרוטן, שהופך בגוף לוויטמין A, חיוני בתהליך היווצרות רקמות עור ובשמירה עליהם.
- פטריות – פטריות מגבירות את קצב ההיווצרות ויכולת הפעולה של כדוריות הדם הלבנות, והופכות אותן ליעילות יותר.
- ירקות מצליבים – ברוקולי, כרובית, כרוב ניצנים וארוגולה, הם חלק מקבוצת הירוקות המצליבים. הם עשירים בויטמיני A, C ו-E, עשירים בסיבים תזונתיים, במינרלים ומכילים פיטו-כימיקלים הנלחמים במחלות. בנוסף, הם מכילים סולפורפין, המשפר את יכולתו של הכבד לסנן רעלנים מהגוף.