ממסכת אורז ועד ריר חלזונות – אם חשבתם שכבר שמעתם הכל על טרנדים לטיפוח הפנים, חכו שתשמעו על הטרנד הבא: שרה סולומון בת ה-32, צעירה מאינדונזיה ממוצא מצרי, משתמשת בדם הווסת החודשית שלה, לטיפוח הפנים. שמעתם נכון. בעמוד האינסטגרם שלה שיתפה סולומון לאחרונה את 11 אלף עוקביה בשגרת הטיפוח הלא שגרתית וכתבה כי בעקבותיה, מצב העור שלה השתפר בצורה דרסטית, האקנה נעלם וכך גם הצלקות. ״רוצה את הסוד הנשי העתיק לעור צעיר זוהר? ובכן, עכשיו יש לך את זה", כתבה באחד הפוסטים. "זה יוצא משם למטה, ממש בין הרגליים שלך".
לטענתה, הדם נקי וטהור ומכיל ברזל וחלבונים שטובים לעור, ולכן היא ממליצה לאגור אותו בכלי בזמן הווסת החודשית, ולאחר מכן למרוח אותו על הפנים. סולומון הסבירה כי קיבלה השראה מהמורשת המצרית שלה, שכן אבותיה "ראו בדם הווסת קדוש ועוצמתי מאוד בשל סגולותיו המרפאות, והם השתמשו בו כתרופה למחלות רבות". עוד ציינה כי "המחקר המדעי לוקה בחסר בכל הנוגע לגוף הנשי".
סולומון, שמציגה עצמה כמחנכת בענייני מחזור וסת וריפוי רחם, אומרת כי "בתרבויות קדומות חגגו את הווסת כסמל לאנרגיה נשית וחיבור לטבע, אך בחברה המודרנית היא נחשבת דבר מגעיל ומבייש, ובשל כך החברה נוטה להחביא ולהסתיר את התהליך הטבעי הזה".
העוקבים לא נשארו אדישים לתופעה - חלקם בירכו את סולומון וסיפרו כי ניסו בעצמם את הטרנד, ואחרים יצאו נגדה, ואף טענו כי היא רודפת אחר תשומת לב ללא ביסוס מדעי. אחד העוקבים כתב: "שכחת לציין שיש גם חיידקים בדם הווסת". משתמש אחר הגיב: "את בטח צוחקת עלי, אין סיכוי שאשים את זה על הפנים שלי".
כתשובה למבקרים, כתבה סולומון באחד הפוסטים, "אם דם הווסת מלוכלך, מדוע הוא עדות לבריאות ופוריות?". עוד ציינה כי ישנם מקרים שלפיהם דם המחזור עשוי להיות לא בריא, אך זה מעיד על חוסר איזון בגוף, ולכן "לפני השימוש חשוב לרפא את גופנו מרעלים".
אגב, מסתבר שסולומון היא לא היחידה - ברשת החברתית טיקטוק מצאנו עשרות סרטונים של צעירים שניסו את הטרנד בשנה האחרונה, שכבר קיבל את הכינוי “Moon mask”.
@krysmay Reply to @s1ckgh0u1 PERIOD #learnontiktok #krysmay #HolidayCountdown #period #girl #facemask #mask #fyp #health #tips #WhereILive #education #blood ♬ Calabria 2007 - Instrumental Mix - Enur
האם מדובר בטרנד מפוקפק או דווקא במשהו שבאמת עשוי להועיל לעור?
לפי פרופ' ארנון כהן, מומחה לרפואת עור של הכללית, התשובה היא לא. "דם מחזור הווסת מכיל תאי אפיתל מרירית הרחם (אחד מהסוגים הבסיסיים של רקמות הגוף), תאי דם לבנים ותאי דם אדומים". לדבריו, אין הוכחה מדעית ששימוש בדם מחזור הווסת עשוי להועיל לעור כלל. יתרה מכך, מציין הפרופ', כי שימוש בדם מחזור הווסת על הפנים אינו בטוח מכיוון שהדם יכול להיות מזוהם בחיידקים ופטריות, מה שעלול להתפשט לעור. "אם יש לאישה מחלה זיהומית העוברת במגע מיני, כגון כלמידיה והפטיטיס, היא עשויה להעביר גם זיהום זה לעור הפנים שלה".