מגזין הדיילי מייל הבריטי, מדווח על אישה כבת 32 בשם דניאל מנוריץ', שהתלוננה במשך שנים על בעיות בריאות שונות כגון: נשירת שיער, עייפות, אקזמה ודלקות סביב העיניים. מדובר באישה שעברה בגיל 19 ניתוח להגדלת שדיים באמצעות שתלים.

לאחרונה מנוריץ' הסירה את השתלים וטענה כי זמן קצר לאחר הוצאתם, כל התסמינים נעלמו. בדיילי מייל הבריטי נכתב כי לאורך כל התקופה שבה סבלה מהתסמינים המעיקים, רופאים שבדקו אותה טענו כי מדובר במחלה אוטואימונית או בסטרס, בעוד מנוריץ' האמינה שיש קשר לשתלי החזה שלה. "מיד אחרי הניתוח התחלתי לסבול מאקזמה חריפה שלא השתפרה עם תרופות. המשכתי לסבול מגירוד ומדלקות בעיניים שנעשו כה חמורות עד שלא הצלחתי לפתוח אותן, מה שאילץ אותי לפנות מספר פעמים למיון. סבלתי גם מפריחות על החזה, על הצוואר, הידיים והרגליים, מנשירת שיער, עייפות, מצב רוח ירוד וחרדה", היא מספרת למגזין.

מנוריץ' ניסתה הכל. היא הגיעה לרופאים הנחשבים ביותר, שילמה ממיטב כספה, שינתה את תפריט התזונה ואף שקלה שימוש בתרופות נוגדות דיכאון ותרופות למחלות אוטואימוניות – שום דבר מאלה לא עזר.

התמונה החלה להתבהר כאשר נחשפה לפוסט בנושא שתלי חזה והשפעותיהם הפוטנציאליות. "פתאום חשבתי שיכול להיות שזה מה שיש לי", היא נזכרת. "כשהתחלתי להתעמק בנושא, הבנתי שנשים נוספות סבלו מפריחות סביב העיניים ומתסמינים נוספים שהיו דומים לשלי".

יד על שד (צילום: istockphoto)
"מתוך 300 נשים שהוצאנו להן את השתלים, אצל 86% מהן התלונות נעלמו" | צילום: istockphoto

אחרי שהגיעה לתובנה המפתיעה, לפני מספר חודשים מנוריץ' החליטה להוציא את השתלים. לתדהמתה, תוך שעות מהניתוח, היא הבחינה שמצב העור שלה השתפר. "הפריחות סביב העיניים נעלמו וכעת גם האקזמה פחתה. השיער שלי נראה טוב יותר. כעת אני מעוניינת להעלות מודעות לתופעה גם בקרב רופאים וגם בקרב מטופלות. לשמחתי, נשים רבות שלחו לי הודעות מאז שראו את הסרטון שלי. הרבה מהן פנו אליי כדי לספר לי שהן הולכות להסיר את השתלים".

 "נשים היו מגיעות לרופאים ומתלוננות, אך הם לא ידעו לקשר בין הדברים"

פרופ' יהודה שיינפלד, רופא פנימי, מייסד המחלקה האוטואימונית בשיבא, מורה וחוקר בבית החולים, מסביר על התופעה שמכונה לדבריו "תסמונת אסיה", שאותה חקר במשך 20 השנה האחרונות. "הכוונה היא לתסמונת שמושפעת מגורמים חיצוניים, כמו שתלי סיליקון בחזה למשל, שיכולים לגרום למחלות אוטואימוניות שבהן מערכת החיסון מתבלבלת ותוקפת את הגוף".

לדבריו, ישנה שורה גדולה של גורמים חיצוניים כאלה, שלמעשה יכולים לעודד את התפתחות התופעה בקרב אנשים הנוטים לכך: "למעלה מ-83% מהמחלות האוטואימוניות מתרחשות בקרב נשים. בין הגורמים לכך אותרו גם שתלי סיליקון בחזה. נשים שבדקנו סבלו מעשרות סימפטומים כמו: הפרעות בזיכרון, הפרעות שינה, נשירת שיער, עייפות קיצונית, כאבים, יובש בפה, יובש בעיניים, נימול של הידיים או פריחה. נשים היו מגיעות לרופאים ומתלוננות, אך הם לא ידעו לקשר בין הדברים ואמרו להן שהכל אצלן תקין ושזה רק בראש".

התחלנו להוציא שתלים לנשים וגילינו, שמתוך 300 נשים שהוצאנו להן את השתלים, אצל 86% מהן התלונות נעלמו. אצל השאר – הן לא נעלמו אבל הסיבה היא שלא הצליחו להוציא את כל הסיליקון מהגוף שלהן, והוא כבר זלג למקומות אחרים. גם בהולנד, ברזיל ויפן חקרו את התחום וגילו תוצאות דומות".

לד"ר יש המלצה פרקטית לסיום: "מומלץ שלא להישאר עם שתל יותר מ-6 שנים. נשים רבות לא מקפידות על זה, וגם פלסטיקאים לא תמיד מיידעים אותן בכך.