יציאה מהבית לפרק זמן ממושך מצריכה אותנו להיערך, כדי שפציעה, אי נוחות או כאב קטן לא יהפכו למטרד שיהרוס את החופשה ולא יבזבז זמן טיול יקר. אז בבואנו לארגן את תיק התרופות לנסיעה חשוב להביא בחשבון את היעד וסוג הנסיעה - האם מדובר בבירה אירופית נוחה או בטיול תרמילאים בג'ונגל, טיול פארקים עם הילדים או חופשה זוגית? נתייחס פה לשלושה סוגי חופשות - טיול משפחות, טיול ספורט וטיולי אקסטרים (תרמילאים).

A post shared by The Island Shop (@theislandshop) on

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

טיול משפחתי

בתיק התרופות לטיול משפחתי, וזה כמובן מעבר להצטיידות בביטוח רפואי איכותי, מומלץ לקחת ראשית תכשירים נגד כאב וחום (אקמול, נורופן) שיכולים לסייע במקרים של כאב בלתי צפוי, ומומלץ להיות ערוכים לכך.

תכשירים נוספים שכדאי שיהיו הם משחה נגד שפשפות ומשחה לכאבי שרירים. הסיבה היא שטיולים משפחתיים עם הילדים הם לרוב טיולים עם הליכה רבה ושוטטות. הדבר יכול להוביל בסוף יום לשפשפות כשמדובר ביעדים עם מזג אוויר חם ודביק ולהתכווצויות שרירים לאנשים שאינם רגילים ללכת הרבה. משחה בהישג יד תקל חוסר נעימות ותאפשר המשך חופשה באופן נינוח.

תכשירים נוספים שתמיד טוב שיהיו הם טיפות עיניים לשטיפת העין שירגיעו אותן במקרה של אבק, וטיפות אף לצינון בלתי צפוי שנובע מהבדלי מזג אוויר בין ישראל ליעד הטיול. מומלץ להוסיף חבילת פלסטרים ותחבושת אלסטית לטיפול בפציעות קלות, בעיקר כשהילדים משחקים ומשתוללים ולעתים נפצעים. מסנן קרינה חשוב גם הוא לכל טיול שבו נשהה בשמש. יש להקפיד לרכוש לילדים מתחת לגיל 6 מסנן קרינה מיוחד, כזה שפחות מגרד בעור. ניתן להתאים את סוג מסנן הקרינה לסוג החופשה- לחופשה בים ובבריכה ניקח אחד שעמיד יותר במים, לחופשה עירונית או כפרית ניתן להסתפק במסנן קרינה שמגיע בתרסיס שגם לא משאיר סימנים לבנים. בטיולים המשלבים הפלגות מומלץ לקחת גם טבליות נגד בחילות וסחרחורות.

את תיק התרופות מומלץ לקחת בכבודת יד (לא במזוודה שעולה לתא המטען) כדי להבטיח שבמקרה של אי הגעת המזוודות עדיין נהיה מאורגנים. מכיוון שעל כבודת היד יש מגבלה ללקיחת נוזלים של מעל ל-100 מ"ל, אפשר להעביר לבקבוקים קטנים נוזלים שמגיעים באריזות גדולות.

A post shared by ✈️ ITEM TRAVEL BAG (@itemtravelbag) on

חופשות וטיולי ספורט

בטיולים כמו סקי, סנובורד וספורט ימי, מלבד המלצות הבסיס, כדאי להצטייד בתכשירים נוגדי כאב ודלקת שאליהם ניתן לקבל מרשם על ידי רופא. חופשה ספורטיבית מביאה את הגוף למאמץ רב מהרגיל וגם פוטנציאל ההיפצעות בה גבוה יותר, לכן עדיף להיות מוכנים.

גם חבישות אלסטיות למיניהן מומלץ שיהיו בתיק התרופות, למקרה של פציעות קלות. אל תוותרו על מסנני קרינה, גם בסקי וגם בספורט מים.

מוצר חשוב נוסף הוא שפתון עם מסנן קרינה. בסקי, הרוחות והשמש החזקה מייבשות את השפתיים וסודקות אותן. שפתון עם מסנן קרינה ישמור עליהן לחות ויגן עליהן מנזקי השמש.

עוד ב-mako בריאות:
>> ה-OCD שלי ואני: רחלי רוטנר נחשפת
>> 5 גורמים מפתיעים שמשפיעים על המשקל
>> שער שיבה בגיל צעיר? מה זה בדיוק אומר עליכם

טיולי תרמילאות ואקסטרים

טיולי אקסטרים, בעיקר למקומות אקזוטיים, מחייבים היערכות מדוקדקת יותר. ראשית כשמתכננים טיול כזה יש לגשת לאחת ממרפאות המטיילים לפגישה. בפגישה עם הרופא המתאים יש לתאם את אזורי הטיול ומשך השהייה בהם.

בחלק מהמקרים יש לקבל חיסונים שונים (בהתאם לאזור) ובחלק טיפול תרופתי בכדורים, למשל נגד מלריה. הכל נעשה על ידי מרשם רופא ותלוי באזור הטיול.

לטיול מסוג זה חשוב לצייד את תיק התרופות לתרחישים שונים, בעיקר אם אתם נוסעים למקום שקשה להשיג בו תרופות ולהיות בטוחים בטיבן ובתנאי החזקתן ובגלל תנאי הטיול שיכולים להוביל לבעיות בעיכול, בעיות עור וכו'.

הצטיידו בטיפול אנטיביוטי למקרים של זיהומים במערכת העיכול, כדורים נגד שלשולים ובמקרים בהם תתניידו ממקום למקום בסירות גם כדורים נגד בחילות.  תכשיר נוסף שיכול להיות יעיל הוא טלק נגד פטריות לכף הרגל. לרוב אזורים אלה חמים ולחים מה שמהווה קרקע פורייה לפטריות. מאפיין נוסף של אזורים אקזוטיים הוא יתושים. תכשיר נגד יתושים יחסוך הרבה גירודים ולילות של חוסר שינה. גם לטיול תרמילאים חשוב לקחת מסנני קרינה איכותיים, שפתון עם מסנן קרינה וקרם ליובש לידיים.

>> איפה לאחסן, מתי לזרוק? המדריך השלם לשימוש בתרופות
>> התרופות שמסוכנות לכם בזמן טיסה

A post shared by Charlene And Chloe (@sewtheseams) on

לנוטלים תרופות קבועות - מומלץ להכין רשימה של כל התרופות הכרוניות כולל מינונים וליד כל תרופה לציין בסוגריים את שם החומר הפעיל, כך למקרה שבחו"ל נתקענו נוכל להציג לרופא מקומי ולבקש מרשם.

וטיפ אחרון וחשוב למי שנתקלים במצוקה תרופתית בחו"ל - אם יש חשש ואתם זקוקים לייעוץ בנוגע לתרופה מסוימת ומפחדים ליטול תרופה לא מוכרת שניתנה לכם, תרימו טלפון לארץ ותבקשו לדבר עם רוקח ישראלי שימליץ. לרוקחים בארץ יש מערכת עם שמות כל התרופות בעולם ויוכלו במרחק לחיצת כפתור לדעת מה יש בכל תרופה ומה להמליץ, המערכת זמינה בכל בית מרקחת, לפחות בבית המרקחת הקהילתיים. רק בריאות.

* דוד פפו הוא יו"ר הסתדרות הרוקחים