ספקיות תרופות גדולות שפועלות ברשת האפלה (dark web) הפסיקו לסחור באופיואיד הסינתטי פנטניל, משום שהוא כל כך מסוכן – כך טוענת רשות הפשיעה הלאומית בבריטניה. הספקיות מסירות מהרשימות שלהם את הפנטניל – משכך כאבים רב עוצמה – ולמעשה מקטלגות אותו לצד כלי נשק קטלניים וחומרי נפץ, שהם מוצרים הנחשבים מסוכנים מדי לסחור בהם. פנטניל יכול להיות חזק פי 100 מהרואין, ואפשר בקלות לקחת ממנו מנת יתר, במיוחד כאשר הוא מעורבב עם הרואין.
וינס אובריאן מהרשות אמר ל"אובזרבר" כי מפעילי השוק ברשת האפלה קיבלו ככל הנראה החלטה עסקית, משום שמכירת תרופה שעלולה להוביל למוות יכולה למשוך את תשומת לבה של המשטרה – משהו שהם בהחלט אינו מעוניינים בו. זו הפעם הראשונה שיש דיווח על איסור למכירת תרופה או סם ברשת האפלה.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
לפי לשכת הסטטיסטיקה הבריטית, פנטניל הגיע לבריטניה לפני כשנה וחצי, ועד כה גרם למותם של 160 איש. בארה"ב, פנטניל נהפך נפוץ מאוד והחליף את ההרואין במקומות רבים, מה שהחמיר את מגפת האופיואידים. מספר מקרי המוות הקשורים למנת יתר של פנטניל ותרופות דומות הגיע ליותר מ-29 אלף איש בשנה – לעומת 3,000 מקרי מוות לפני כחמש שנים. ב-2017, מקרי המוות הקשורים לתרופות האלה עלו ב-45%. לפי "אובזרבר", סוחרי הפנטניל בבריטניה בדרך כלל משיגים את הסם מסין, ומוכרים אותו ברשת האפלה.
כמו כן, היום פורסם כי סין הסכימה לסווג מחדש פנטניל כ"חומר תחת בקרה". הבית הלבן כינה את ההחלטה "מחווה הומניטרית נפלאה", לאחר הפגישה בין נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לנשיא סין שי ג'ינפינג ביום שבת, במסגרת פסגת ה-G20 בבואנוס איירס, ארגנטינה.
עוד ב-mako בריאות:
>> פן או מחליק: מה הורס את השיער יותר?
>> מסירה איפור עם מגבונים? תפסיקי מיד
בהצהרה שפירסם שר החוץ הסיני נכתב כי סין "החליטה לסווג קטגוריה שלמה של חומרים מסוג פנטניל כחומרים מבוקרים, ותתחיל בתהליך של בחינה מחודשת של חוקים ורגולציה". סין וארה"ב "הסכימו לנקוט צעדים כדי לחזק את שיתוף הפעולה באכיפת החוק ובבקרת סמים", לפי הודעה של הבית הלבן.
ההחלטה של סיווג הפנטניל היא רק אחת התוצאות של המפגש בין טראמפ לשי. בין השאר הכריזו ארה"ב וסין על הפסקת אש במלחמת הסחר ביניהן. טראמפ הסכים לא להטיל מכסים חדשים על יבוא סיני לארה"ב, ושי הסכים להגדיל את רכישותיהם של מוצרים אמריקאים. השניים גם סללו את הדרך למגעים יותר מורכבים כדי לפתור את המחלוקות העמוקות בין המדינות בנושאי סחר.
הכתבה פורסמה לראשונה באתר TheMarker
לעוד כתבות באתר:
התינוק המהונדס גנטית הראשון בעולם?
היכונו לעולם של יותר סבתות מנכדים