View this post on Instagram

A post shared by Talk Lipoedema (@talklipoedema) on

ריהנון וויליאמס, אחות מבריסטול, אנגליה, הצליחה לאבחן את עצמה בליפואדמה, לאחר שקראה מאמר בכתב העת Nursing Press. בראיון ל-Free Radio היא מספרת על ההתמודדות עם בעיה רפואית שרבים לא מכירים ואף רופאים רבים מתקשים לאבחן.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

ליפואדמה היא מצב רפואי כרוני המתבטא בנפיחות שומנית, לרוב באזור הירכיים והשוקיים. נפיחות זו נגרמת כתוצאה מהצטברות משמעותית של תאי שומן ברקמות שמתחת לעור. הסיבה לליפואדמה אינה ידועה ומעטים המחקרים שנעשו עליה. אך מומחים משערים כי הרקע לבעיה עשוי להיות גנטי. מצב רפואי זה מוביל לעתים קרובות לחוסר פרופורציה בין פלג הגוף התחתון (הישבן והירכיים) לפלג הגוף העליון – ולכפות הרגליים שלרוב נשארות בגודל הרגיל שלהן.

"הרגליים שלי דוחות"

וויליאמס בת ה-53 מספרת כי לפני שנה היא התחילה לסבול מנפיחות באזור הברכיים, שהופיעה ונעלמה לסירוגין. היא מספרת שהיא קראה מאמר בכתב העת Nursing Press לפני בערך שנה וזיהתה כי היא סובלת מכמעט כל התסמינים שצוינו בכתבה על ליפואדמה.

"הרגליים שלי דוחות", משתפת וויליאמס בראיון. "זה מבאס אותי, אם זה מגרד, או אם אני מסתכלת על הרגליים שלי במראה, כי הן די דוחות. יש ימים שאני מרגישה אומללה, אבל אני לא מוגבלת בתנועה כמו נשים אחרות שסובלות מזה, אני יודעת שזה יכול לכאוב הרבה יותר". וויליאמס מספרת שהיא התחילה לשלב פעילות גופנית שלוש פעמים בשבוע, עברה לתזונה דלת פחמימות והיא מנסה לעשות כל שביכולתה כדי לשפר את המצב.

עוד ב-mako בריאות:
>> אוכלים חביתה לארוחת בוקר? טעות גדולה
>> הטריק המהיר שמחזק את שרירי הבטן 

View this post on Instagram

A post shared by Talk Lipoedema (@talklipoedema) on

חשוב לציין כי כיוון שליפואדמה לא נגרמת בשל השמנה, דיאטה לא בהכרח תעזור להורדת הנפיחות. נשים יכולות לסבול מליפואדמה גם אם הן מקפידות על תזונה נכונה. עם זאת, תזונה בריאה ופעילות גופנית יכולות לסייע באופן עקיף: הן מונעות מחלות כמו סוכרת ויתר לחץ דם ובכך יכולות גם להוביל לירידה בתאי השומן בגוף.

רבים מתבלבלים וחושבים כי מדובר בהשמנה ולכן לעתים לוקח זמן עד שמצליחים לאבחן ליפואדמה. מדובר בתופעה שמתרחשת לרוב אצל נשים ומתבטאת בזמן שינויים הורמונליים. "זו לא בעיה אסתטית בלבד, נשים דיווחו על כך שטיפול סייע להן משמעותית עם שיפור התנועה", אומרת וויליאמס. במקרה שלה, נראה שהמצב התבטא בזמן המנופאוזה שלה, תקופה המתבטאת בשינויים הורמונליים משמעותיים. "שאלתי את האחות בבית החולים השבוע אם אחרי המנופאוזה מצבי ישתפר, כי כרגע הרגליים שלי ממשיכות לגדול", מסכמת וויליאמס. "הלוואי שהייתי יודעת".