מילה קלארק-באקלי היא בלוגרית אוכל בת 30 מיוסטון, טקסס. כשהייתה בת 26 החלה להרגיש שמשהו משתנה בגוף שלה. היא סבלה הרבה מעייפות, הרגישה מיוזעת ודביקה באופן תמידי, שתתה המון ועדיין הרגישה כל הזמן צמאה. "הייתי שותה כ-7 ליטר מים ביום ועדיין מרגישה צמאה.. הייתי הולכת לשירותים כל חמש דקות", סיפרה בראיון ליאהו. למרות השינויים הללו, היא לא תיארה לעצמה שלמעשה מדובר בסימנים למחלה. "חשבתי שאני סתם עייפה מרוב עבודה". רק לאחר חצי שנה באקלי החליטה להיבדק אצל רופא ולראות מה לא בסדר, בזכות בעלה שהפציר בה להיוועץ ברופא. "אני תמיד מובכת להודות בזה", הודתה באקלי. 

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

באקלי עברה סדרת בדיקות וחזרה לביתה. שעה לאחר שעזבה את המרפאה היא קיבלה שיחת טלפון מאחות שביקשה ממנה לקבוע תור נוסף בדחיפות. כשהיא חזרה, נאמר לה שהיא אובחנה בסוכרת מסוג 2. באקלי הופתעה מהאבחון, למרות שגם אמה וגם סבתה לוקות בסוכרת. אך היא תמיד הקפידה על תזונה נכונה ופעילות גופנית, לכן לא חשבה שגם היא תסבול מאותה מחלה. "רמת הסוכר שלי בדם הייתה גבוהה במיוחד", ציינה באקלי. היא קיבלה תרופות לסוכרת וזריקות אינסולין להפחתת רמת הסוכר בדם.

באקלי התקשתה להבין איך זה שהיא לקתה בסוכרת מסוג 2, למרות שהקפידה על אורח חיים בריא. "התאמנתי באופן קבוע ואכלתי נכון. למה זה לא עבד עבורי?". אבל מתברר שזה בהחלט יכול לקרות, במיוחד אם יש היסטוריה משפחתית. "ישנם עוד גורמים מנבאים לסוכרת מסוג 2, מלבד תזונה ופעילות גופנית", אומרת ד"ר קת'רין ארקי, אנדוקרינולוגית ומנהלת המכון לאנדוקרינולוגיה בסנטה מוניקה. "רקע משפחתי וגנטיקה גם משפיעים". 

האבחון שהוביל לקריירה חדשה

האבחון של באקלי בסוכרת מסוג 2 תפס אותה לא מוכנה. היא ידעה שהיא צריכה לעשות שינויים באורח החיים שלה, אבל לא באמת ידעה מאיפה להתחיל. "חזרתי הביתה וגיגלתי 'איך חיים עם סוכרת סוג 2?', הייתי בת 26 ולא באמת הכרתי אף אחד בגילי שהתמודד עם סוכרת". 

אז באקלי החליטה לשתף את החוויות שלה בבלוג שנקרא The Hangry Woman. "חשבתי, 'אם מישהו ייתקל בזה, מגניב. ואם לא, יהיו לי את כל המתכונים והטיפים לחזור אליהם כשאצטרך'", סיפרה באקלי. "אבל אז גיליתי שיש יותר אנשים כמוני שרוצים עצות יומיומיות שהם יוכלו לאמץ". 

עוד ב-mako בריאות:
>> תעשו את זה כל יום ומערכת העיכול תודה לכם
>> זה הסיכוי שלכם להידבק כשאתם חובשים מסכה
>> מזון העל הזה יכול לעשות לעור הפנים רק טוב

עם הזמן הבלוג תפס תאוצה וכעת מגיעים לא פחות מ-50 אלף אנשים לאתר שלה מדי חודש. "זה ממש מגניב לספק את המידע הזה לאנשים שלוקים בסוכרת". לטענתה, הקריירה החדשה שלה עזרה לה להרגיש פחות לבד, שיש עוד לא מעט אנשים שמתמודדים עם מה שהיא מתמודדת. 

כעת, ארבע שנים לאחר שאובחנה, באקלי מספרת שהיא אמנם מצליחה להתמודד עם הסוכרת, אבל אין ספק שיש למחלה השפעה משמעותית על חייה. "זה משהו שנמצא כל הזמן בראש שלי", מספרת באקלי. "נראה שכל החלטה שאני עושה מדי יום קשורה לרמות הסוכר שלי בדם ואיך הן יושפעו מדברים כמו אוכל ופעילות גופנית אבל גם מדברים כמו סטרס או צינון".

אבל חשוב לה להעביר מסר לאנשים, שסוכרת מסוג 2 היא לא גזר דין כפי שרבים עשויים לחשוב ושאפשר לחיות חיים טובים גם לצד המחלה. "זה לא גזר דין מוות כמו שאנשים נוטים לחשוב. אפשר לנהל חיים מאושרים, בריאים ונטולי סיבוכים, כל עוד אתם נוקטים אמצעים נכונים כדי לשלוט בזה".