בבדיקות שערכו במשרד להגנת הסביבה ובמשרד הבריאות לאחרונה נמצאו יתושים הנגועים בקדחת בשלושה אזורים בארץ. וכמה מקרים דווחו למשרד הבריאות בחודש האחרון. "קדחת הנילוס המערבי נמצאת פה מדי שנה", אומר אלון דסק, סמנכ"ל משאבי טבע במשרד להגנת הסביבה. "אנחנו כמובן מנסים למנוע ולצמצם את ההתפשטות שלה ואנחנו עושים בדיקות שוטפות עמ"נ לוודא שאין מקורות מים וזה לא מתפשט".

"המחלה מגיעה מיתושי הנמר האסייתי שמעבירים אותה, והנגיעות עצמה מגיעה מעופות. כשהיתושה עוקצת אותנו לא נרגיש משהו שונה, אך היא יכולה להדביק אותנו", מסביר דסק. "הפתרון הכי טוב זה לייבש את מקורות המים ובמקרים שאנחנו לא מייבשים או נמצאים בסמוך להם להתמגן בבגדים ארוכים".

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

מהם התסמינים?

"בדרך כלל מה שיקרה זה כאבי ראש, לא הרבה מעבר לזה. אבל במקרים שבהם מערכת החיסון חלשה או מדוכאת זה יכול להתלבש ולהתפתח לדלקת קרום המוח ועוד". תסמינים נוספים שעלולים להופיע הם חום, שלשולים, בלוטות לימפה נפוחות, פריחה בעור.

איפה מצאתם יתושים נגועים?

"בבדיקות שבועיות שלנו גילינו בפעם האחרונה בשדרות, באזור רמות מנשה ובאקה אל-גרבייה. אנחנו מנחים את הרשויות לצאת החוצה ולרסס".

למה השנה יש עלייה?

"כי השנה היה שילוב של גשם אחרון שהופיע יחסית מאוחר, עם הטמפרטורות הגבוהות שהופיעו הקיץ. אלה תנאים אידיאליים לדגור ולהטיל. הכי חשוב זה לא להשאיר מים עומדים, ושהרשויות יצאו וירססו".

עוד ב-mako בריאות:
>> שטח ההפקר: מאות גניבות מתרחשות מדי יום בבתי החולים
>> טבעונות זה פשוט: כך תעשו את השינוי
>> שותים הרבה מים כדי להימנע מהנגאובר? זה לא עובד