בהלת האומיקרון החלה כבר בשישי שעבר, כשרק התגלה בדרום אפריקה. התגובה המהירה של ראשי ממשלות ברחבי העולם לא איחרה להגיע ומדינות רבות סגרו את שעריהן על מנת למנוע את ההתפשטות הווריאנט.

למרות מהירות התגובה, מומחים ברחבי העולם ובארץ הסבירו כי נדרש פרק זמן של כשבועיים ללמוד על הווריאנט החדש, מהירות התפשטותו והסוגיה שמטרידה מכל את המומחים - האם החיסונים עמידים אליו.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

לפני כמה שעות, התבטא בנושא ד"ר אנתוני פאוצ'י, יועץ הקורונה הבכיר של הבית הלבן, ואמר כי הדיווחים המוקדמים לגבי וריאנט האומיקרון מעודדים. הוא הוסיף כי המדענים זקוקים למידע נוסף לפני שיסיקו מסקנות לגבי חומרת האומיקרון, אך מידע שמגיע מדרום אפריקה, מדינת מוצאו של הווריאנט, מצביע על כך כי שיעור האשפוזים לא עלה בצורה מדאיגה.

"עד כה, לא נראה שיש מידה גדולה של החמרה" אמר פאוצ'י. "אבל אנחנו באמת צריכים להיות זהירים לפני שאנחנו קובעים שזה פחות חמור או שהווריאנט לא גורם למחלה קשה, כמו זו שגורם וריאנט הדלתא". עוד הוסיף כי ממשל ביידן שוקל להסיר את מגבלות הכניסה למדינה מאפריקה, שהוטלו כאשר התגלה הווריאנט.

"אני מקווה שנוכל להסיר את האיסור הזה תוך פרק זמן סביר למדי", הוסיף. "כולנו מרגישים רע מאוד עם הקושי שנגרם לא רק לדרום אפריקה, אלא גם למדינות אפריקה אחרות".

האפידמיולוגית של ארגון הבריאות העולמי, ד"ר מריה ואן קרכוב הסבירה כי גם מקרים קלים של וריאנט האומיקרון מהווים סכנה. "גם אם יש מספר קל של מקרים קלים, חלק מאותם אנשים יזדקקו לאשפוזים", אמרה. "הם יצטרכו להיכנס לטיפול נמרץ וחלקם ימותו. אנחנו לא רוצים לראות את זה קורה, בנוסף למצב הקשה ממילא עם וריאנט דלתא שמסתובב ברחבי העולם".

כאמור, נשאי אומיקרון התגלו בכשליש ממדינות ארה"ב, אבל נכון לעכשיו וריאנט דלתא הוא זה שנחשב לדומיננטי ומהווה כ-99% מהמקרים ברחבי העולם. גם בישראל אותרו עד היום 11 נשאי אומיקרון.