הנתונים מצביעים על כך שזן דלתא של נגיף הקורונה מדבק מהר יותר בלא פחות מ-225 אחוזים בהשוואה לזן הראשוני של הנגיף. בחודשים האחרונים וריאנט זה הלך ונעשה הדומיננטי במדינות שונות בעולם, ביניהן ארה"ב. גם ארגון הבריאות העולמי הצהיר כבר בחודש שעבר כי זן דלתא החליף את זן אלפא ("הזן הבריטי") והוא כעת הווריאנט הדומיננטי ביותר בעולם.

 עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

מומחים עוד אוספים מידע לגביו אך עד כה נראה שזן זה גם עלול להפחית את יעילות החיסונים נגד נגיף הקורונה. מלבד העובדה שידוע כי מוטציות שונות בנגיף הן אלו שאחראיות ליכולות המשופרות שלו בכל הנוגע להדבקה ומלחמה בנוגדנים, חוקרים עוד בוחנים מה בדיוק המנגנון שמאפשר לזן זה להיות מדבק יותר מאחרים. כעת צוות חוקרים מסין חושף במחקר חדש את אחת הסיבות שהופכות את הזן ליעיל יותר בהדבקה.

המחקר פורסם לאחרונה אונליין באתר https://virological.org/ ולפי תוצאותיו, נראה כי וריאנט דלתא מתרבה בדרכי הנשימה מהר יותר וברמות משמעותיות יותר בהשוואה לזנים אחרים של הנגיף. החוקרים גילו כי אצל אנשים שנדבקו בזן דלתא, ישנם פי אלף יותר עותקים של הנגיף בדרכי הנשימה שלהם בהשוואה לאנשים שנדבקו בזן "המקורי" של הנגיף. נוסף על כך, החוקרים מצאו כי אצל אנשים שנדבקים בזן דלתא, ישנה סבירות גבוהה לכך שהם ידביקו אחרים בשלב מוקדם יותר, בהשוואה לזנים אחרים. בממוצע לקח לזן דלתא ארבעה ימים כדי שיגיע לרמה ויראלית הניתנת לזיהוי בבדיקת קורונה, בהשוואה לשישה ימים בזן המקורי.

נגיף הקורונה (צילום:  creativeneko, shutterstock)
וריאנט דלתא מתרבה בדרכי הנשימה מהר יותר בהשוואה לזנים קודמים | צילום: creativeneko, shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> הסופר פוד הזה באמת משפר את חיי המין?
>> זה הגיל בו רוב האנשים מרגישים זקנים
>> 5 דרכים שאתם מאמללים את עצמכם

במהלך המחקר, נבדקו מטופלים שנדבקו בהתפרצות הראשונה של זן הדלתא בסין, שהתרחש בין ה-21 במאי ל-18 ביוני בעיר ואנגג'ואו, בירת מחוז גואנגדונג בסין. החוקרים מדדו את רמות העומס הנגיפי ב-62 אנשים שנדבקו במהלך התפרצות זו והשוו אותם לרמות הוויראליות ב-63 מטופלי קורונה שנדבקו במהלך שנת 2020, באחד מהזנים המוקדמים של הנגיף.

לממצאים אלו עשויות להיות השלכות לגבי אופן התנהלות בדיקות הקורונה עבור אנשים שחוזרים מחו"ל או כל מי שנמצא בחשש שנדבק בזן זה. שכן, אם זן דלתא אכן מדבק יותר ובשלב מוקדם יותר, הרי שיש לאתר את הנדבקים מוקדם ככל האפשר. בהתאם לכך, צוות החוקרים הדגיש את החשיבות של בידוד מיידי במשך 14 ימים לכל מי שהיה במגע עם אדם שאובחן בנגיף הקורונה (כפי שהמרכזים לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב ממליצים).

מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום א' (11.07.2021) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.