נכון להיום (א'), נרשמו כ-659 מקרי קורונה ו-10 מתים בסרביה. אך למרות שמצבה של סרביה טוב יותר בהשוואה למדינות אחרות באירופה, במדינה החליטו לנקוט אמצעים חריפים בכל הנוגע לקבורת קורבנות המגפה, כדי למנוע זיהום נוסף והידבקות. בתקשורת המקומית מדווחים כי לאחרונה נקבר גבר בן 59 שמת כתוצאה מסיבוכים של הנגיף - והוא נקבר בהתאם להוראות החדשות שכוללות בין היתר הרשאה למספר מועט של אנשים להגיע לבית הקברות, ועובדי המקום לבשו חליפות מגן, מסכות, כפפות ומגפיים. 

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

בתו של בן ה-59, בנו ואישתו לא יכלו להגיע להלוויה, כיוון שהם נאלצו להישאר בביתם בבידוד. כל זה כאמור בהתאם לנהלים חדשים של בתי קברות בסרביה לאור מגפת הקורונה. דראגן בלטובסקי, מנהל החברה הציבורית לבתי עלמין בבלגרד, אמר לתקשורת המקומית כי לפי מכון בטוט לבריאות הציבור, הטיפול במתים מנגיף הקורונה הוא זהה לאלה שמתו משפעת. 

"אדם שמת מנגיף הקורונה אינו יכול להדביק אחרים. אך אנחנו זהירים יותר במניעת השלכות בלתי רצויות. עובדים לובשים חליפות, מסכות, כפפות, הכל, כאמצעי הגנה", הסביר בלטובסקי. בנוסף לכך הם ממליצים לבני משפחה מעל גיל 65 להימנע מלהגיע להלוויה.

עוד על נגיף הקורונה:

>> אז מה הבידוד החברתי הזה יכול לעשות לנו?
>> מצוקה נפשית בזמן קורונה

לפי בלטובסקי, הנהלים לקבורת המתים מנגיף הקורונה למעשה לא שונים מהנהלים לקבורת מתים ממחלות מידבקות אחרות. "בנוגע לאנשים שמתו מנגיף הקורונה - יש לנו פרוטוקול והוראות עוד לפני כן, כלומר, נהלים לגופות שמגיעות מהקליניקה למחלות זיהומיות. שום דבר מזה לא חדש לנו, יש עוד מחלות זיהומיות, לא רק נגיף הקורונה". הוא ממשיך ומסביר כיצד זה נעשה: "הנפטר מוכנס לשקית PVC, לאחר מכן מכניסים אותו לתוך ארון מתים סגור היטב עשוי מתכת ואז לתוך ארון מתים מעץ. לאחר חיטוי האזור המשפחה יכולה להגיע לקבור אותו".