לצד מבצעי החיסונים במדינות שונות באירופה, מספר הנדבקים והחולים הקשים נמצא במגמת עלייה בשבועות האחרונים והעומס במערכות הבריאות לא מותיר ברירה אלה להטיל מגבלות נוספות וסגרים מחודשים במדינות רבות במרכז ובמזרח אירופה.

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

טורקיה

לצד מבצע החיסונים שהתחיל כבר באמצע חודש ינואר, מספר הנדבקים בטורקיה רק הולך ועולה ונראה כי המדינה עשויה להיות בדרך לסגר נוסף. בשבוע האחרון נרשם ממוצע של כ-40 אלף מקרים חדשים ביום ומספר הנדבקים ממשיך להיות במגמת עלייה. מדובר במספרים הגבוהים ביותר שהיו בטורקיה מאז שפרצה המגפה בשנה שעברה. למרות שכבר קרוב ל-10 מיליון תושבים קיבלו חיסון ראשון (וכ-7 מיליון קיבלו גם מנה שנייה), מספר הנדבקים והמתים שממשיך לעלות מדאיג את הממשלה. לאחרונה הוחלט להטיל שוב עוצר בסופי השבוע באזורים בסיכון גבוה וגם הוטלו הגבלות נוספות.

צרפת

למרות שנשיא צרפת ניסה להימנע ככל האפשר מסגר כללי נוסף, מגמת העלייה במספר הנדבקים והמצב החמור בבתי החולים במדינה לא הותירו ברירה אלא להיכנס לסגר נוסף. בתחילת אפריל מספר הנדבקים החדשים היה גבוה במיוחד ואף חצה את ה-60 אלף. אך בימים האחרונים נצפית מגמת ירידה, ככל הנראה בשל המגבלות שהוטלו בשבועות האחרונים.

גרמניה

בימים האחרונים מספר החולים הקשים בגרמניה ממשיך להיות גבוה – כ-4,000 חולים מאושפזים במחלקות טיפול נמרץ במצב קשה, יותר ממחציתם מחוברים למכונות הנשמה. במקביל, מדווחים כי תושבי גרמניה מתוסכלים מהמצב ומעדיפים שהממשלה תנקוט צעדים חריפים יותר כדי לבלום את התפשטות המגפה. עד כה המגבלות היו שונות במחוזות שונים במדינה, אך נראה שהאזרחים מעדיפים לעבור להנחיות כלליות יותר שיהיו תקפות לכלל תושבי המדינה. ב"גרדיאן" מדווחים כי בסקר שנעשה לאחרונה בקרב האזרחים, נראה כי מרביתם מעדיפים לנקוט גישה אחידה יותר בכל המדינה. 53 אחוזים מהגרמנים ציינו כי הם מעדיפים שהממשלה תקבע הנחיות ללא צורך בתמיכה מ-16 המחוזות של המדינה, במטרה שהחוקים יהיו ברורים יותר לכולם. גם אנגלה מרקל תמכה במתן מגבלות מחמירות ואחידות יותר לכל המדינה, אך כמה מראשי המחוזות השונים הטילו וטו על כך. ייתכן שהמצב החמור בבתי החולים במדינה יוביל לבסוף להאחדה של הנחיות הקורונה בגרמניה.

נכנסת לסגר (צילום: ODD ANDERSEN, AFP)
האזרחים לא מרוצים מניהול המגפה. גרמניה | צילום: ODD ANDERSEN, AFP

עוד ב-mako בריאות:
>> הסיבה שאתם מתקשים לנשום אחרי שעליתם במדרגות
>> זה מה שקורה בגוף כשאוכלים מהר מדי
>> לא מה שחשבתם: גילינו משהו מדהים על גזים

איטליה

באיטליה הוחלט לאחרונה לחזור לשיטת הרמזור, לאחר שהסתיימו המגבלות שהוטלו במהלך חג הפסחא. המדינה כעת מתחלקת לאזורים אדומים – בסיכון גבוה, ולאזורים כתומים – בסיכון בינוני. לאחרונה הוחלט באיטליה להאריך את תוקף המגבלות עד סוף אפריל, לאור עלייה מתמדת במספר הנדבקים. בשבוע האחרון נרשם ממוצע של 20 אלף מקרים חדשים ביום. כרגע מספר הנדבקים במדינה עומד על כ-570 אלף, מתוכם קרוב ל-4 אלף במצב קשה. באזורים האדומים המסעדות והברים נשארים סגורים (מלבד משלוחים וטייק אוואיי) ורק עסקים חיוניים נשארים פתוחים. גם נסיעות מחוץ לערים מוגבלות. באזורים הכתומים מסעדות וברים סגורים מלבד טייק אוואיי, אך חנויות נשארות פתוחות, גם לא חיוניות. התושבים מורשים לעזוב את העיר רק לעבודה, סיבות בריאותיות או מקרי חירום. בנוסף לכך יש עוצר כללי במדינה מהשעה 22:00 ועד ל-05:00.

פולין

בפולין מתקשים להתמודד עם שיאים חדשים במספר הנדבקים מאז תחילת המגפה. המספרים בפולין היום גבוהים יותר פי 60 מהמספרים בתחילת המגפה באביב של שנה שעברה. רבים סבורים כי הסיבה לכך היא הזנים החדשים שעלו, וספציפית הזן הבריטי. בתי ספר, חנויות ועסקים נסגרו שוב אך כנסיות נותרו פתוחות במדינה הקתולית במהלך חג הפסחא, אך למספר מצומצם של אנשים. אזרחים רבים לא היו מרוצים ממבצע החיסונים במדינה, מה שבסופו של דבר הוביל להתנצלות רשמית של ממשלת פולין ולשינוי דרסטי ופתאומי בהנחיות למתחסנים – ואיפשרו לבני 40-60 להתחסן. הביקוש לחיסונים היה גבוה כל כך, שהמערכת הרשמה לחיסונים קרסה.

מתפללים בכנסייה בפולין, מרץ 2021 (צילום: Dziurek / Shutterstock.com)
מתפללים בכנסייה בפולין, מרץ 2021 | צילום: Dziurek / Shutterstock.com

אוקראינה

מספר המתים ביום עומד על ממוצע של כ-400 אנשים ביום ונראה כי הגל הנוכחי באוקראינה משמעותי יותר מהגל הקודם של המגפה. המגבלות באוקראינה משתנות באזורים שונים, אך ברובם פתוחים רק עסקים חיוניים ובתי הספר נשארים סגורים. החל מהשבוע גם התחבורה הציבורית תוגבל. גם שם מספר הנדבקים נמצא במגמת עלייה, עם ממוצע של כ-15 אלף נדבקים חדשים ביום בשבוע האחרון.

שיעור מאומתים יומי באירופה

מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ג' (06.04.2021) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.